Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas råe mandag 26.07.21.

V65 tips    kr. 216-         /     kr. 1470-

1:   7-Clerken

2:   2-6-10-12 / 5-8-11

3:   1-6-13 / 2-5-11-12

4:   3-8

5:   6-7-12 

6:   2-9-12 / 3-5

1:   7- Clerken  er en mektig type og muligens er han bedre til å forsvare seg enn å angripe . Men kusken Arve Sjoner sitter i "dytten" og vet nok kordan han skal behandle denne typen . Æ trur bare han er bedre enn de andre og vinner dette . 6-Carillo I. V., er en type med kapasitet og sammen med 10-M. H. Queen B., blir tøffest i mot .

2:   6-One For The Money er ei meget god 3 års hoppe og blir nok favoritt . Æ varsler for 10-Watch Me Defeatyou og 12- Lucky Highflyer .

3:   13-Turbo Lund E. R., er en hest med bra kapasitet og æ gjør obs på han. Også 1- Polar Brage er en type litt utenom det vanlige . Men dette løpet er meget uoversiktlig og med hester som har stort potensialet for å rekord forbedre seg med flere sekunder. Varsler litt for 2-Bork Lill .

4:   Her er det ett 2 hesters oppgjør . 8-Pave Sokken er nære på å være en banker , men overraskelsen fra sist 3-Faks Trym hadde såpass  med fart i kroppen at han må være med på bongen .

5:   Regner med kun 3 hester her, som æ synes står litt over de andre . Først setter æ 7-Jazmine B. R., men også 6-Ira B. R., og 12-Bijou har kapasitet til å vinne dette løpet .

6:   2-Take It Easy er en vinnerhest, står fint til og han og 9-Looking Sharp som også vinner mye løp .  12-Kvåles Ruin har en vanskelig utgangsposisjon , men vi vet at kapasiteten ligger der .

V4-1:  7-Helle Spik vinner dette løpet . Klar banker .

V4-2:   Heldekk .

V5-4:   1-Alma Prins .  Banker .

V5-5:   1-3-6-8

Da mener æ vi er i mål.

Har du noen gang hatt en bursdag som har kommet helt i skyggen av en annen hendelse ? Det er ikke enkelt . Du føler liksom at hvis du flagger for din egen bursdag så vil andre ta det til inntekt for at  er enig i den store saken som overskygger din egen fødselsdag . Når det gjelder meg selv er jeg etterhvert blitt så gammel at æføler mæ utgått på dato. I flere tilfeller de siste dagene , ja for ikke å si de siste årene føler æ at " nei du din håsså påsså, det er ingen som lengre bryr sæ om ka du hverken sier eller mener . Du e passe. " Æ blir så steike irritert og provosert . Sånn som i dag f.eks. Æ var inne til Dressmann på Sirkus og skoill bytte ei skjorte som æ fikk i gave av en som kjøpte den størrelsen æ brukte for over 40 år siden. Det var jo ikke noe rart at skjorta var alt for lita . Ka sa du ? Æ syntes æ hørt dæ hosta i lovotten . Så fant æ nånn flotte sokker som lå så delikat til så sa æ t guten bak disken . "Æ har ett spørsmål t dæ . Koffor står det at størrelsen på disse sokken er 40 - 45 ? Ett ærlig spørsmål fra min side . Hvorpå den unge mannen svarte " Slik har det vært med sokker i hele den tiden æ har solgt sokker . " Den unge mannen var en høffelig og tiltalende mann . Da svart æ , og samtidig avslørte mæ som en skikkelig gammel gretten gubbe . " Du i nesten hele mitt liv har æ koinna fått kjøp sokker i størrelse 42 ,og ikke få hælen på sokken langt oppå leggen. Deretter begynt æ å legge ut om kor neglisjerte vi gamlingan var i dagens samfunn. Deretter sa æ" Sjå på'n Åge Hareide no . Det er en mann som holder på å gå ut på dato. Men ingen i dag respektere det mannen har gjort innenfor sitt yrke ! Det var den unge mannen for så vidt enig i  . Tilslutt ble vi ganske gode busser . Plutselig sto min fru der . "E du ferdig Arngrim?" Ja æ mått innrømme det . Når vi kom ut av butikken sa a " Vi hørt dæ på lang vei " Vi hadd med oss dattera vår . Fruen fant ut at for å få slutt på kverulanten i særklasse måtte hun gripe inn.

Gjor æ nå gæli ? Sto folk lenger inne i butikken og flira av mæ ? Sannsynligvis . Vi gammel stussen må pent hold kjeft . Æ frese .

Gimma

"Æhaddrettlell"

 

 

 

 

 

Gimmas råe torsdag 15.juli 2021:

V65 tips      kr. 48-        /       kr. 960-

1:   3-9-10 / 4-5-7

2:   8-Eddie Brogård / 1-3-4

3:   4-7 / 1-6-8

4:   4-6

5:   2-Gikling Leodin

6:   2-7-8-10

I 5.avd. Har æ meget stor tru på 2-Gikling Leodin som vinner . Han er ute mot tøff konkurranse , men fra en gunstig utgangsposisjon ser æ ikke noen som kan slå han .

2:   Her tror æ meget hardt på 8-Eddie Brogård. Men på det store forslaget tar æ med 1-El Dorado, 3- Brilliant Superb og 4- Goldina Grim

1:   Mest tru har æ atter på en Blekkan hest nr. 10-Bijou . En gammel kompis av mæ er med på andelslaget som eier hesten . Æ ska ikke sin navnet ditt Sandvik . 4-Florentin kan være en Fidus oversatt til Fidus fra ordet filiokus .

3:   Her trur æ sterkt på 2 hester 7-Bekke Stjernen og 4-Hynne Prinsen . Ellers er dette ett flott løp . Det kan komme overraskelser her .

4:   Attter ett 2 hester løp mellom 4-Tverdals Trippel og 6-Terne Pil . Her blir det meget jevnt mellom disse 2

6:   7-Panama Rags og unge Erik Brækken tror æ faktisk vinner dette løpet  . Også her har Blekkan en god mulighet i 8-Zimmer Grif.

V4-1:   Her vinner 5-Jason B. R.

V4-2:   4- Jukon og 5-Stavholt Edel gjør opp om seieren her .

V5-4:   2-Rocket Man mot 1-L.J.'S Musclemadness

V5-5:   3-Bleke Silver trur æ mest på , men 7-Il Jerven er en tøffing i mot .

Det har foregått en diskusjon på ulike sosiale medier om piskbruk og driving bl.a. i Sverige . Svenskene har nå planer om å sammenkalle alle nordiske land iførste omgang om ett felles reglement for de nordiske landene . Da må kanskje Sverige se på sitt reglement for driving med pisk. Svenskene har i sitt reglement anledning til å bruke pisken inntil oppløpet som en korrigering og i en viss grad som lett pisk mot hesten siste 400 meter.  Innpå oppløpet kan hesten drives enstakete ganger med pisken . Tømmene skal holdes med hver sin hånd og pisken skal drives lett med noen få berøringer .

Æ må si at skulle det bli felles regler i Norden ønsker æ ikke pisken tilbake . Æ vil også tru at dette er den alminnelige oppfatning blant norske travfolk . Håper på ett likelydende reglement blant de nordiske landene.

Forøvrig har æ nå fått mere greie på Sportssjefens tips komite . I tillegg til den kjente "eksperten" er det blitt leid inn en mann som tidligere drev med sannsynlighets beregninger på Lottotall hos Norsk Tipping . Han leverer sine vurderinger av de forskjellige tallene på hestene til komiteen ut i fra sannsynlighetsberegninger . Det er også gjort forsøk på å kontakte slike som Lilli Bendriss og likesinnede for å forsøke å spå løpsutfall. Det siste har enda ikke gitt positive resultater. Det gikk rykter fra komiteen at de hadde 7 rette på tirsdagens V75, men det stemte ikke . I alle fall ikke i forhold til tipsene .

I mens får dere trofaste lesere av denne spalte nøye dere med mine tips.

Gimma

"Sannhetmedvissemodifikasjoner"

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe V75 2.utgave .
Leangens aller siste Midtsommertrav ble en suksess fra ende til annen . God sport , mye folkegrupper trivelig på tråkka .

Jaggu kjører vi V75 på en tirsdag . Her kommer tips forslag for tirsdagensløp .

V75 tips .         kr. 24-      /.     kr.    1680-
1:   1-4-8-9

2:   14-M. H. Queen B. / 2-3-5-6-9-10

3:    9-Dancer Halbak

4:   7-10-14

5:   7-Jazmine B. R. / 1-4-6

6:   7-9 

7:   8-9 / 1-3-5

 

V4       Kr. 64-       /   Kr.  224-

1:   6-7 / alle

2:   9-Creek's Nu Love

3:   1-6-8-9

4:   2-9-10-14

 

V5-5:   6/ Derby D'Estino / 2-3-7

Tilbake til Midtsommertravet og prestasjonene der . Derby D'Estino har vist stigende form lenge og endelig fikk han full klaff i Sigbjørn Rishaug Minneløp under dyktig tømme føring av Lars Anvar Kolle . Gratulerer Magne med fortjent triumf .

Langelands Høvding ga ett mektig inntrykk . Att dette var en kaldblodshest var det ingen tvil om . Drivende trav og store fartsressurser . Grattis med seieren i Erik Garbergs Æresløp .

Tamin Sandys Æresløp ble nesten en tårevåt affære . Slekt følger slekters gang . Barnebarnet til Tamin Sandy vinner løpet i upåklagende stil , fra dødens . Mektig prestasjon og for en flott hoppe . Gratulerer Anne Mette og Håkon Magnus og hele familien . Belfort Rags så farlig ut på siste bortre , men det ebbet ut for Brækken traveren . Æ vil også gjøre ett lite obs for Moni Winner . Når han behersker sitt lange trav kan det hende vi får enda en stjerne fra Stall Lyng .

Ellers så imponerte 8-Terne Pil denne gang med Erlend Rennesvik i sulkyen .

Trøndelagspokalen - Bork Rigel Æresløp ble ett forholdsvis lett bytte for Troll Solen og Magnus Teien Gundersen . Vi gratulerer .

Tilslutt gjorde Bad Nite Call Saul også ett mektig inntrykk etter tet fra start til mål .

Æ har mange kompiser på Twitter deriblant en æ trur er fra Melhus som har som heldagsjobb å skrive om alt mellom himmel og jord . En annen er medlem av Sportssjefens komite for tips . Det har ikke lykkes meg og få vite hvor mange som sitter i den komiteen, men jobber med saken . Denne komiteen tippet for nesten 2000 kroner sist og fikk 5 rette . 5 rette hadd æ å med halvparten av innsatsen . Til gjengjeld gikk 2 av 3 bankerforslag inn, mens komiteen bommet på begge sine bankere . Så fremdeles holder Gimmas råe forspranget når det gjelder tips til Leangen sine løpsdager . Hærlig med sjølskryt .

Gimma

"LørdagsfriV75"

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas Midtsommmertrav fredag og lørdag 25. og 26. juni

Dette er Leangens aller siste Midtsommertrav . Neste år overtar Orkdal takt pinne og om det  blir Midtsommertrav der , vet æ sant og si ikke . Midtsommertravet har vært høydepunktet i alle travsesonger på Leangen i mange,mange år . Først kommer tipsene for fredagen.

V65 tips     Kr. 160-      kr. 1120

1:   5-6-2-7

2:   8-Kolbu Julian / 5-6-7

3:   8-Helle Spik 

4:   3-6-8-9-10

5:   8-10

6:   1-4-6-9 / 2-5-7

 

V5-4V4-1:   2-M. H. Queen B.

V5-5/V4-2:   1-2-3-4-5

V4-3:   2-4-7-8-9

V4-4:  3-Allaway G. T.

 

Lørdag:  Tips kr. 24-  /  kr. 1120-

V75 :   Avdelingene 2 og 4 er NM for kusker . 

1:   7-8 / 6-9

2:   1-9-10 / 2-3-6-8

3:   7-Creek's Nu Love / 3-5-6

4:   8-Terne Pil

5:   2-4-7-12 

6:   5-Kleppe Fanden

7:   3-10 / 1-2-4

La meg ta mine 2 bankere . Den æ har mest tru på kommer i Trøndelagspokalen -Bork Rigel Æresløp avd. 6   5-Kleppe Fanden tror ikke han lar seg slå i denne flotte utgaven av Jonsvanspokalen som har vært kjørt siden1926 . Dette får å få litt historisk sus over løpet . Hardest i mot fanden blir nok 4-Troll Solen, 8-Ingbest og kanskje 12-Vetle Petter.

I 4.avd.har æ stor tro på 8-Terne Pil . Dette er ett NM løp hvor Pilen har fått Erlend Rennesvik som sjåfør . 3-Solør Jo med Åsbjørn Tengsareid som driver kan bli hardest i mot men æ har også tro på 5-Stensvik Lars (Frode Hamre ) og 12-Grytting Knerten (Tom Erik Solberg ). Men æ trur det holder med 8-Terne Pil .

1:   Erik Garbergs Minneløp.

Min favoritt blir 7-Langelands Høvding foran 8-JervenJunior . 6-Alltid Ø. K., strevermed sine galopper , mens luringen blir 9-Tverdal Trippel som travet klokkerent sist og kan blande seg inn .

2:   1-Classic Sun er banker i TGN, men ikke hos meg . 10-Kiss Me med Eirik Høitomt i vogna er en skummel dame her . Likeså 9-Yesyesyes med Per Oleg Midtfjell i sulkyen .

3:   Tamin Sandys Æresløp.

5-Creek's Nu Love er en merr med stor kapasitet og min anbefaling går på bankerspill på små bonger . 6-Belfort Rags vet vi lite om etter Hans Petter Tholsens Minneløp . Men han må med ved gardering .

5:   Mitt første valg er 12-Bleke Silver . Han har større kapasitet envist hittil og æ blir ikke forbauser om han vinner tross sin tøffe utgangsposisjon . Også 7-Il Jerven er en lokal "Hero" som har kapasitet til å vinne dette . 4-Ramstad Kristian blir nok favoritt , men æ varsler også for 2-Z.M.'S Jerven .

7:   3-L.J.'S Musclemadness blir favoritt . Hesten har blitt mye mere stabil og æ trur han tar seg av dette . 1-Zimmer Grif og 10-Kvåles Ruin kan overraske . Men her har æ strødd på . Så kryss i vei .

Siste Midtsommertrav på Leangen . Vemodig ? Ja selvfølgelig . Men nå må vi sjå fremover mot Orkdala . Der blir det veldig flott og æ håper at alle sår har grodd og at vi alle går innfor vårt nye travanlegg i Midt Norge .

Mine beste Midtsommertrav minner er mange . Bork Rigel i sine glansdager, Jærvsøfaks som dominerte løpet fra 2004 til 2007 . Hans kamp mot Viesker i 2004 var ett høydepunkt . Fossen Todd i utslagningsfinale mot Åslands Kvikk .

Hvert Midtsommertrav har vært årest høydepunkt i alle år . Æ håper at grepet som Covid 19 har hatt på oss de 2 siste åran no slipper taket slik at publikum atter kan slippe inn i hopetall.

Gimma

"Senåtitterlillesolenfremigjen."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe fredag 18.juni 21:

Endelig i gang igjen . Bare 1 uke før årets største travhelg i Trøndelag. Og det vises på innmeldingen til denne "ekstra" dagen . Hele 12 løp og det første starter kl. 1645 HURRA . Endelig ett fornuftig starttidspunkt som skulle passe alle . Æ skal etterhvert ta for meg tips til fredagen, men først vil æ berømme noen av våre ekvipasjer som har reist litt i disse "pause" dagene.

Aller størst oppmerksomhet synes æ Mireldine , Merethe Råbakk og Rakel Krabseth fortjener . De reiser ned til Bergen Travpark med Mireldine lørdag 3.juni som ett sistevalg i V75 løp avd. 2 På forhånd var hun ikke levnet stor sjansen. Æ har sjøl kjørt bil fra Bergen til Trondheim og riktignok uten hest . Men uansett det er en voksen distanse som krever sin mann eller kvinne .

Mireldine gjorde en glimrende innsats og  inn på oppløpet lå hun tett i rygg på vinneren Nordlys Rosa . Det stummet litt til slutt men hun ble nr. 5 på ny rekord 1.24.6 En glimrende prestasjon som ga en premie a kr. 8.000- som knapt dekket reisen .

Æ rope ett stort GRATULERER FOR MOTET OG GNISTEN TIL DE 3 damene .

Dagens løp og tips :
V65 tips     Kr. 384-

1:    1-4-5-7

2:    1-5-9-12

3:   2-6-7-8

4:   8-Skeie Knekten

5:   5-Bleke Silver

6:   2-3-4-5-9-11

V5 tips a kr. 240-

]           2-3-6

2:         2-8-9-12

3:         1-Cox Rome

4:          1-3-5-7-10

5:           2-3-4-10

V4     Tips.

4avd.      5-9-11-13-14

Dette var det æ klarte å koke sammen med veldig lite forhånds informasjon . Lykke til .

Åges mantra : " Vi satte inn en back for å demme opp for Strømsgodsets høyreside ." sier en av forhåndsfavorittene mot en av dumpekandidaten i serien . Uka etter valser Bodø Glimt over Godset med 7-2    Godnatt RBK med en sånn taktikk

Og Boys and Girls om en uke braker det løs med Leangens siste Midtsommertrav .

Gimma

"MistatruapåHareide"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 31.05.21.:

Dette er helga over alle helger : ELITELØPET VERDENS STØRSTE SPRINTLØP.

Æ skal komme tilbake til det, men først må vi sjå på mulighetene på Leangen mandag når kruttrøyken fra Solvalla har lagt sæ . 10 løp igjen og utfordringene står i kø for oss spillerne . Æ konsentrere mæ først og fremst om V65 spillet .

1:   9-Will Prinsen kommer tilbake etter 1 års fravær , og dermed er formen litt usikker . Men Kåre Riseth har bevist før at han kan dette med å trene hest og få dem fit for fight . Æ trur han vinn på direkten. Røyns Kasper er TGN s seierstips men denne gangen trur æ han får mere enn nok med å berg premie . 7-Bokli Teddy, 6-Jardar, 3-Lukas Rauen og 2-Rofstad Odin er tøffinger som æ trur gir Will Prinsen tøffest motstand .

2:   9-Vestpol Lodin blir nok favoritt igjen ,og han gjorde ett meget strekt løp sist. Det gjorde også 11-Alonso Sol med Erik Brekken i sulkyen . Han blir nok den tøffeste utfordreren . Men vi har flere som vaker

i vannskorpa her bl.a ., 1-Øyans Storm med formkusken Inge Melby i vogna . Likeså 6-Hafell Bris som ikke fikk opp farten sist .8- S.K.'S Nordstjerne. Mange vinnerkandidater her .

3:   4-Bleke Silver har vært borte nesten 1 måned, men blir min første banker for dagen . Selv om distansen gjerne skulle vært 500 meter lengre  sier magefølelsen min at han plukke dem tilslutt . Opponenter 1-Kringlers Balder, 5-Minfaks og 8-Il Oda.

4:   6-Jerven Junior vant sist og virket i mine øyne mere beregnelig enn før , selv om han i utgangen av siste sving tenkte seg en tur opp i stallen . Blir favoritt igjen. Men ingen banker i mine øyne . 5-Stensvik Lars er en meget habil kar og kan meget godt vinne . En annen hest som du kanskje hopper lett over er 9-Åsagutten . Gjør ikke det . Hesten har ett nydelig spor og kan fort være oppe blant strekhestene her .Obs. Også 8-Årdals Odin er en kapabel type som kommer tilbake etter å ha vært borte i ett halvt år . Kapasiteten er der i  fullt monn . I tillegg er alle de på 40 meter tillegg spillbare .

5:   Dette løpet tror æ 9-Borkmira vinner selv over sprintdistansen . Hun hadde nok også foretrukket lengre løp men denne dama går i allefall til mål. 3-MyrTøtta er tilbake og feilfritt  kan hun fort være der . 2-Z.M.'S Jerven og10-Arkan er begge høyaktuelle . Glem heller ikke storebror 7-Kashmir.

6:  1-Bijou tapte med minst mulig margin sist, men viste at han kunne beholde sporet fra start . Denne gangen tror æ han lede hele veien . Banker . 9, 10 og 11 er artige variante her .

V65 tips      Kr. 48-       /  Kr. 900-

1:   9-Will Prinsen / 1-3-6-7

2:   1-6-9-11 / 8

3:  4-Bleke Silver

4:   5-6-9 / 8-10-12

5:   1-2-3-9 / 7-10

6:   1-Bijou    

V4-1:   6-Bragd

V4-2:   14-Now Weretalkin

V5-4:   5-The Last Ticket

V5-5:   3-Bekke Stjernen


Nå e det opp dæ , såfremt du ikke e blakk etter Solvalla da .  Solvalla ja, dægger'n kor æ glær mæ . Æ har jo en fight gåendes med enTwitter kompis om Moni Viking . Han kaller sæ "Travpus" og han er overbevist om at Vikingen vinner Eliteløpet . Og ærlig talt det hadde også vært mitt høyeste ønske at vi for første gang kunne ha fått  en trøndersk vinner . Men æ har hevdet og står på det ,æ trur Ikke Vikingen blir rask nok fra start . Og starten i ett slikt kvallopp er uhyre viktig. Sjøl om spor 2 er meget gunstig så trur æ at Vikingen får for langt fram. Men mitt håp er at han kan komme inn blant de 4 første og kvale for finalen .For æ trur at han ikke gjør seg så mye av å gå 2 heat som en del av hans konkurrenter . Ørjan Kihlstrøm sa etter seieren med 8-Don Fanucci Zet sist at når det gjaldt 2 heat iEliteløpet var det adskillig tøffere for hestene ennå gå 3100 meter . Tygg på den dokker soplima . Ellers så trur ætt Odd Herakles kan få det tøffere enn noen trur mot finnen H.V. Tuuri . 

Helt t slutt. Æ så Dagsrevyen i kveld 28.mai. 20 minutter av revyen gikk med til å fortelle om korr Ø godt vær det var i Oslo og korr godt ølet smakte no . Og gjenåpningen  av Norges hovedstad med bare litt over10% av innbyggertallet i Norge kan dominere riksnyhetene . Deretter over til Sørlandet der Jon Gelius har røkt fredspipa med de store sjefene inne på Marienlyst så nå kommer nytt fra Sørlandet i hver Dagsrevy . Også en tur innom Bergen selvfølgelig . Må passe på å holde konkurransen medTv 2 inntakt . E du også i byen min gode holder? Spekulere på den du no t vi treffes igjen . Ka e æ den største kverulanten du vet om ? Mene du det ? Da vet du sannelig ikke mye du heller nei .

Gimma.

"ipatroismensnavn50kronerpåVikingen."

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 24.05.21:

I dag begynner æ med ei historie du kanskje har hørt før , men skitt au . Har itj du det sånn nån gang at plutselig så dokker det opp nokka i hukommelsen som har vært borte lenge , ja kanskje på årsviss . Og så begynner du å gjenoppleve det som foregikk i fortida, ja for lenge, lenge sia .

I de gamle, gamle dager eksisterte noe som het for bandekriger mellom forskjellige bydeler . Dvs., æ  bodd jo på Brøsetflata nærmere bestemt Brøset Hageby, men som for det meste ble kalt "Selbu". Grunnen var nok at det var nokså øde ute på "Selbu". Ikke langt unna lå Strindheim Hageby og Persaunet Hageby . I tillegg hadde vi Ramstad gjengen som holdt til nesten oppe ved Jonsvannet . Denne gangen skoill vi møt Persaunet gjengen helt oppe nesten på demmers hjemmebane oppe ved skogranda. Vi ordna oss med tresverd , stokker ,kjettinger m.m. Æ va skjitredd . Æ har aldri vært nån slåsskjempe, men bakover i slekta mi var det nok av dem .

På veien mot slaget manglet vi Per Andreas . Han sa han sto over. Og det var synd for Per Andreas   var sterk . Uhyre sterk .  Men han syntes vi var barnslige . Æ var vell ca. 12-13 år og Per ett år gamlaro. Derimot ble vi forsterket med ei veitjunge som het "Rutta" Rutta var 3 år gammlere enn mæ. Hu var av den tøffe og røffe typen og gikk ikke av veien fra å dele ut en ørtæv eller  tre . Vi nærma oss Persaunet gjengen og æ gikk bakerst for sikkerhets skyld . For å dekke ett eventuelt bakholdsangrep. Hhhmmm. Først i Persaunet gjengen sto en stor branne av en skapning . Æ kjent knæskjelven tok sæ kraftig opp da'n sa : Ja, kæm kjem først ." Rutta gikk frem og svarte :" E det du som e leder'n?" Ja det  bekreftet han. Det neste som skjedde,skjedde så lynsnart at vi var mange som ikke skjønte noe . Rutta drog t sværingen i trynet med ett lynsnart slag,hvorpå fyren datt som en sekk . Det neste som skjedde var at han satte i med ett hyl som måtte høres helt til Ila . Dermed tok Persaunet gjengen føttene fatt og sprang tilbake til sin Hageby. Dermed var den bandekrigen over . Rutta ble litt betutta. (heldig med den .) og sa: " E krigen ferdig ? "  Vi koinn bekrefte det. Og vi gikk hjemover og kjent gleden spre sæ over hele mæ . Æ slapp å slåss . Good old days . Ingen ting slår det .

Så over t alvoret . Dagens tips runde . Egentlig burde æ skjelve i buksene nå, for æ har fått en motstander som har forsterket sine tips med minst en super spesialist . Æ har snakka med spesialisten og han har gått inn i tipsstaben rundt Sportssjefens tips. No har æ jo ikke hatt noen grunn til å frykte tipsene fra den kanten før, og æ kjenner også godt til forsterkningen Sportssjefen har fått . Så æ kjæm nok t å sova like godt i natt som ellers . Men det som fikk mæ t å stusse var den opplysningen det nye medlem av Sportssjefens tips kom med når det gjelder denne løpsdagen. Han uttalte nemelig på Twitter følgende : "Den menyen vi får servert på mandag kveld er faktisk helt extrem ? (Hallo i uken .) Grunnlagstopp på grunnlagstopp og herlige 3 åringer ." Sitat slutt .  Skjønne dokker ka æ mene når æ si at æ har ingenting å frykte . Det er nok å se på forrige løpsdag 17.mai så skjønner du ka æ mene. En meny som slår dagens med god margin . Men pytt, pytt , fett flesk og store ord har vi hørt før . Løpsdagen i dag er en helt normal Leangen dag med noen kjente trekk . Alle løpsdager på Leangen er supre, bare vi kammer hjem potta . Her kommer hjelpen :

V65 tips kr. 600-

1:   1-Bijou

2:   1-4-7-8

3:   1-2-3-4-9

4:   1-9-11-12-13-14

5:   5-Gikling Leodin

6:   2-3-6-9-10

1:   Æ har nevnt det før . Mange av løpene gjentar seg fra dag til dag . Og dette er ett sånt løp. Men æ mener at 1-Bijou er såpass mye bedre enn de andre att han blir min første banker . Æ trur han forsvarer sporet og da er det gjort . I mot 3-Classic Sun , 9-Stand By Me Ås og 10-Yesyesyes .

5:   Dagens andre banker blir 5-Gikling Leodin. Æ sjer at min tips otstander bruker 4-Gomnes Faks som banker, men i feighetens tilflukt legger de på nr. 5 som sikringskost . Nei Leodin er klart den beste hesten og uten strul på veien vinner han dette enkelt.

2:   Her sjer æ med engang at du stegler over nr.1- Chef Superb . Men i desperasjon for å bli bortført til Nordland leverte han en strålende prestasjon sist . Obs!  7- Hambler's Amigo er mitt drag i løpet . Han leverer alltid sugende avslutninger .

3:   3-Tustna Svarten og 9-Hauk Viktor er 2 typer som har imponert , og når de dessuten har 2 staute karer fra Melhus som tømmefører tror æ dette går veien for en av dem . Ja da æ vet at 2-Jerven Junior starter . Men, men han finner på litt tull og tøys av og til så,,,,.

4:   13-M. H. Queen B., blir klar favoritt, men se opp for 11 år gamle 14-Rising Queen og 12-Garamasala . Samt alltid en Moni hest. Denne gangen 1-Moni Star .

6:   3-Jazmine B. R., blir bankerfavoritt hos mange . Bl.a. for mine tipsmotstandere. Kollektivet Sportssjefens tips . Men æ garderer og først og fremst med 2-Gate Surface og 6-Brioso . Sistnevnte for en herlig fighter .

V4-1:   9-Helle Spik banker .

V4-2:   Flotte 3 åringer på farten . Noen av dem kan nå årgangstoppen . 4-Creek's Nu Love var imponerende sist. Men ikke langt etter 3-Maestro M. H.

V5-4:    3-Alonso Sol

V5-5:    4-Ingkrans

Har dokker lagt merke til alle falske svarte ørner i båndtvang fra tak over hele byen . De flyr noen meter i været ,dukker ned igjen og kommer opp . Men er hele tiden i bånd . Her oppe på Tiller har noen oppfinnsomme sjeler satt opp en lang stang og bundet snøret i den med "Ørnen" på toppen. Alt gjort for å skremme måsen bort fra alle flat tak som arkitektene har funnet er så effektivt for å få plassert mest mulig folk inne i de  små kottene de tegner . Æ overhørte en samtale mellom Anton måse og fru Livi måse en dag . De satt på gata rett nedenfor de fryktinngytende "Ørnene" . Anton måse sa til sin smukke fru : "De derre skapningene som drar rundt på 2 bein , hva mener de med disse svarte figurene oppe i lufta som ikke slår med vingene engang . Også har de bånd på sæ ." Livi måse svarte : " Kanskje det er for at de ønsker oss velkommen til å pare oss og legge våre egg der . " " For noen rare skapninger" svarte Anton måse . Deretter fortsatte de sitt arbeide med å skaffe føde til sin måsunge . 
Sprøtt sa du ? Det er bare fornavnet .

Gimma

"Stolealltidpåmæsjøl." 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe 17.mai

Gratulerer med dagen alle sammen . Dette er første gangen det kjøres travløp på Leangen 17.mai. Øvrevoll har i mange år hatt galoppløp på 17.mai, men så vidt æ vet e det første gangen at en travbane kjøre løp på nasjonaldagen . Denne løpsdagen har fått flere hester fra alle kanter av landet til å komme for å starte på Leangen i dag . Kanskje en litt spesiell måte og feire dagen på , men engang må være den første . Vell møt til en super dag .

Så dere Belfort Rags i dag ? Fra en beskjeden posisjon bak i det stjernespekkede  Minneløpet for Hans Petter Tholfsens Minneløp otok han sats inn i mot siste sving og rundet de fleste og når oppløpet kom tilsyne lå han allerede på rekke med hele feltet . I sin litt merkelige stil la han resten av landets 3 års elite på rygg og fosset inn til en suveren seier på km/t. 1.14.2 og 200.000- kroner inn på kontoen. Noralf en stor gratulasjon til deg og eier Erik Brækken og resten av kretsen rundt hesten . Æ har sagt det før , du Noralf er ikke skuggredd og møter opp der konkurransen er knivskarp , men som så mange ganger før tar du skalpen på dine konkurrenter . Du har dine egne meninger om saker og ting og prater rett ut av "skuffa" både før og etter løp . Vi trøndere setter stor pris på dæ . Atter en gang GRATULERER !    Så over til en annen trønder med mot og egne ideer.

Jan Lyng. Moni Viking skal starte i Eliteloppet .Verdens oi allefall største sprintløp over 2 heat  . Æ har en frisk og artig diskusjon gående på TWITTER med "Travpus" som vedder at Moni Viking vinner Eliteloppet . Det hadde vært en prestasjon som ville satt all annen trøndersk travsport i skyggen. Men æ må dessverre melde  (som æ allerede har gjort t "Travpus" ) æ trur ikke att Moni Viking kan vinne . Årsaken er at han klarer ikke å være med skikkelig fra start . Joda æ vet han kan være startsnar. Men her kommer det noen startkatapulter som garantert er foran inn i første sving. Og da blir det tungt for Vikingen å vinne . Også veldig avhengi av spor selvfølgelig . Spor 1, 6,7, eller 8 i kvalet er helt ødleggende . Men en mulighet sjer æ . Klarer han å komme seg til finalen stiger sjansene . Ikke noe hadde gledet meg mere enn om Moni Viking kunne stått øverst på seierspallen . Men Jan æ hadde heller sett han i Harper Hanovers løp .

Litt om løpene 17.mai:

V65-1:   7-Kleppe Fanden er nære på en banker . Men dette løpet kan være være enn det ser ut til på forhånd . 1-Alma Prins, 2-Helle Spik , 3-Moe Tjalve og 6-Pave Faks kan stikke kjepper i hjulet for stor favoritten .

2:   9-Panama Rags blir favoritt. 2-Looking Sharp og 7-Locamotion må krysses . Forøvrig synes æ at æ har sett dette løpet gjentatte ganger nå . Æ mener samme hestene , samme forutsetninger oppe mot hverandre .

3:   7-Bijou blir min favoritt og banker . Æ sjer at Jakobsen tipper 9-Gentletron først men æ holder mæ t hjemmefester . Deretter 3-Fightforfreedom Ås og 4-Moni Rajah

4:   10-Komnes Omer virket både sterk og veldig forbedret sist . Mitt 1. valg i løpet  . 5-Ramstad Kristian ,12-Spang Ole og 7-Il Jerven tøffest i mot . Sistnevnte hadde nok likt full distanse bedre .

5:   Her holder det med 3 hester . 3-Alonso Sol, 9-Borkmira og 10-Vilmira.

6:   10-Juliana Rags foran 7-R. M. G . Lady In Red . Sistnevnte ga seg litt sist , men ble forsert fram tøft og mistet litt piffen tilslutt . 2-Ira B. R., og 1-Tearsofthesun legger  press på favorittene .

1.løp:   5-Terne Pil

8.løp :   7-Patent Leather

9.løp:    7-Faks Trym

Fortsatt god feiring.

Gimma

"Alltidslips17.mai"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe mandag 10.05.21.


Tilbake til mandagskjøringer igjen . HALLELUJA . Æ like best mandagene har æ oppdaga etterhvert . I dag skal æ prøv nå nytt . Nytt og nytt Fru Blom . Æ har prøvd det før . Nån like det og andre mislike det . Som det derre med mora og dattera . Æ vet da farsken kæm æ like best . Æ tar gjerne begge to såfremt det gir sæ en sjanse . Så, så ikke misforstå du no . Du skal få mine vurderinger for hvert løp og så får du sjøl sett opp bongen din . Sjøl om æ levere stødige bankere og egentlig alltid er i nærheten av stor potta , så vil æ utfordre dæ t å sætt opp din egen bong etter gode innspill fra mæ .

V65 løpene .
1:   Monte . Her trur æ som vanlig sterkt på a Amanda . Amanda Robertsen opp på 8-Fernando . Nære på en banker . Men for dæ som jakte en skrell, hva med 1-R. M. G. Dancing Queen ? Eller kanskje 5-F. X. Fragola ?

2:   Ååhhh du slette min tid . For hester under kr. 10.000- og raskest 1.19.0 siste 7 starter . Rett og slett til å få diaré eller det som være er av . Hva med 1-Dare To Zlatan, 3-Casino Royale, 6-Jane B. R., eller rett og slett 12- Garamasala? Som du skjønner dette er håpløst og har du råd HELDEKK .

3:   Nesten i samme klasse som løp V65-2. 8-El Hermano og 11- Racer Coin stikker seg ut i mine øyne . Med 4-Brilliant Superb , 3- Jackson B. R., 5-Brioso på hjul bak .
Men dægger’n sprette denne gangen ligger det ann til kjempe bong bong . Smør på .

4:   7- Vestpol Lodin eller 9-Solør Jo ? Hipp som happ sa trollkjerringa når ho skoill velg seg gubbe mellom Vassfjelltrollet eller Dovregubben . Æ trur jaggu æ prøve mæ på en frekk banker i Solør Jo . Æ trur jaggu du har fått t en god traver til Jon . (Høgstad) også ett sjølavla produkt da. I alle fall hingst . 10-Oria var flink sist og kan true de 2 store . Luringen er  6-Buvoll Kos . Men han pleier å hive inn ankeret 100 meter fra mål .

5:   7-Rocket Man blir min favoritt. Men her får’n tøff motstand. Først og fremst av 8-Hambler’s Amigo , 4-Looking Sharp ( formen? ), 6-Efes Trotter og 10-Magic Tile . For ett flott spilleløp .

6:   Lite med bankere sier du ? Ok da klinke æ t med 7-Dancer Halbak . Æ trur distansen passer han utmerket og med Dalen i vogna går det veien . Men oGså dette løpet har tøffe kiser og ryper i mot . Æ nevner i fleng : 2-With A Mission, 3-Mr. Micman, og 8-Express Bork . Ny på stall Magne Olsen ? Og hva med 4-I. H. Starline?

Store utfordringer i dag for oss alle . Men pytt, pytt thats life !
1.løp :   4-Ingkrans
8.løp:    4-Alma Prins
9.løp:    8-Bijou

Dokker veit at æ er på TWITTER ? Der er det også en kar som kaller seg Travpus . Ja det er sant . En søt liten kattepus antagelig . Æ ble så glad Travpus når du tok frem ett gammelt bilde av Jomar Blekkan med Rolling Stones eller kanskje Beatles hår . Bildet var av ett løp som Reitlisa hadde vunnet . Men nostalgien tok mæ aldeles når æ fikk sjå det gamle Måldommertårnet på indre bane . Der var også målsnøret den gang . Slik at oppløpet var nok ca.100 meter korter enn i dag . Sture du vet mye om det her . Si no da mann !
Og der sto det 2 menn i hvite frakker . Funksjonærer må vite . Og æ trur æ skimta Lars J. Blekkan ved hodet til Reitlisa . Stemmer det Jomar? Historisk bilde . Takk skal du ha Pus . Supert .
Men tilbake til Reitlisa . Æ blir varm om hjerterota når æ sjer på stammen hennes .
Reitlisa mor til Trollkrem og fremfor alt Trollfaks far til Jærvsøfaks . 
Hun var etter Lapp Lars og Reitmolly. Årnseth Rauen var far til Lapp Lars og Lappe Lisa var mor til Lapp Lars.  Remnor var far til Rauen og Remin var far til Remnor . Både Remin og Remnor ble forholdsvis tidlig solgt til Sverige . Tenk hva norsk kaldblodsavl gikk glipp av . Og dette i tillegg med Årnseth Rauens tidlige død . Såvidt kommet i gang med sin avlsvirksomhet.

Reitlisa startet 224 ganger tok 49 seirer og 28 andreplasser . Hvilken dame ! Æ beklage at æ snakka mæ så steika varm om Reitlisa og ka hu og stammen har bidratt med for trøndersk , norsk og svensk travsport med , men æ ble så grepet av TWITTER innlegget til Travpus . Atter en gang takk .

Du snakke om å rot sæ helt ut på viddan . Men det gjaldt jo tross alt travsport .
Har du hørt Gunhild Carling spille «Just A Closer Walk With Thee. « på trekkbasun ?
Søk a opp på You Tube og ha på dæ øretelefonen og lytt, lytt, og drøm, drøm .
Steike revsløngen for musikk .

Gimma
«Avl
V65 tips Samlebonger kr. 48-           Stor 3-Bokli Teddy

2:   5-6-7-8 / 1-10

3:   5-6-7

4:   9-Alltid Ø. K.  / 1-5-8-11

5:   1-4-6-9 / 2-7-8

6:   2-Jazmine B. R.

2 bankere er mitt mantra .

1:   Såfremt 3-Bokli Teddy slipper å trave i dødens så vinner han dette løpet . Æ trur heller ikke han skal gå i ledningen . Nei han er nok avhengi av å få gå i rygg . 5-Jardar imponerte sist med stor moral oppunder mål . Kan nå frem . Boye Ølstøren har ett meget godt tak på 2- Helle Spik. Farlig, men Teddy´n vinner .

6:   2- Jazmine B. R., gjorde ett imponerende løp sist og fulgte Dragonfly helt til døra . En av eierinnene klarte ikke å stå stille i siste 700 meter av løpet . Hun hoppet vekselvis på Høyre og Venstre fot og heiet Jazmine inn til 2.plass . 6-R. M. G. Dancing Queen blir nok hardest i mot . Men her finnes gode hester som 7-Ira B. R., 10-Tearsofthesun og kanskje 1-Ivana B. R., selv om hun står meget dårlig til grunnlagsmessig .

2:   8-Jacson B. R., blir min favoritt , men også 6-El Dorado , 5-Kalland Monaco og 7-Brilliant Superb .

3:   Dette løpet innehar 2 hester som står 80 meter bak strek hestene . Ett løp av ujevn kvalitet, og æ holder meg til de 3 bakerste hestene . 6-Rofstad Odin, 5-Alm Faks Hannibal og 7- Røyns Kasper .

4:   9-Alltid Ø. K., er en spesiell skrue . Så du han under oppvarmingen sist ? Æ mener han feila 3 ganger på 1 runde og Jomar hadde sin fulle hyre med å holde ham på banen . I løpet feilet han 2 ganger og den siste galoppen kom 500 meter fra mål . Allikevel tok han igjen Storm Faks like oppunder mål . Men æ advarer han er ingen hest å stole på . 5-Hynne Prinsen var ikke i humør sist, men æ trur han blir hardest i mot ØK'n . Også 8-Skeie Hans og 11-Hauk Viktor er voksne motstandere .

5:   4-Terne Pil favoritt, men 6-Storm Fax og 9-Gjerv Mohita er 2 stykker som rensker opp i haugen . Spåmannen 1-Olaf Frost er selvfølgelig det store spørsmålstegnet her . Oppfører han seg så vinner han høyst sannsynligvis . Men denne hesten kan jo også være en farlig fyr for sine omgivelser .

V5-4:   4-Kvåles Nightmare

V5-5:   2-The Last Ticket

Det som kjennetegner denne løpsdagen er tynne felter . Det gjør kanskje løsningen lettere for noen, men vi vet jo ikke om det kommer smeller og hvor de kommer . 

På 3-T i dag var det en dame som spurte mæ om æ kjente t en forfatter som het Aalborg ett eller annet . Det svaret æ kom opp med var så uhøffelig og ufint at æ no i ettertid har begynt å tenke over ka æ svarte . Æ svarte " Kjere Lilly, æ leser bare  vitenskapelige  bøker og tidsskrift , ja også Trav og Galopp da selvfølgelig . Deretter begynte æ å dosere om det bladet æ leste no som heter Fysikkens 10 største gåter . Æ la ut en større forklaring om at en sted i vårt  Univers var det en flekk som var 0,000005 grader kaldere enn resten av vårt univers . Og grunnen var at vårt univers hadde kollidert med ett annent univers og dermed at vi levde i ett kultivere med milliarder av andre univers rundt oss ". Hva ? Har du allerede falt av ? Ja det gjorde nok tilhørerne på 3-T også, for det ble blekkstilt rundt kaffebordet. Æ kan værra en forbanna stut når det gjeld . Så i ettertid utover dagen og i kveld har æ sittet og tenkt på hvilken måte æ skal rette opp dette neste fredag når æ kjem på 3T igjen og på hvilken måte æ skal kom mæ ut av situasjonen . At æ aldri kan klapp igjen brødskuffa mi . Stakkars Lilly fikk jo aldri forklart ka hu ville vite om denne forfatteren . Æ prøver herved å lov dokker at æ skal værra mere ydmyk i møte med mine medmennesker i fremtiden. 
Æ må prøve på alvor å få vite nokka om denne forfatteren slik at æ kan svar på en ordentlig måte neste fredag .

Gimma

"Smekkmæpåkjeften" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe søndag 25.04.21.:

V65 tips    kr. 72-  /  kr. 600-

1:   4-10-11 / 1-7-8

2:   4-Alonso Sol

3:   2-5-6-7

4:   1-3-5 / 4-8

5:   10-Il Jerven

6:   3-7 / 1-6-9

Litt tynne felter preger dagen, og dermed kanskje litt lettløst ? Men, men det er da det smeller. Æ kjører som vanlig 2 bankere og begynner i avd .

2,    med 4- Alonso Sol. Denne merra har utviklet seg enormt i år . Denne gangen synes æ at a har ett smørløp . Klar banker . I mot ? Tja, kanskje 2-Skeie Knerten, 6-Kringelands Balder .

5:   10-Il Jerven . Æ snakka om utvikling på Sola, men Il Jerven og Arve Sjoner har funnet ett nytt gir. Æ sjer ingen reell motstander mot duoen i dette løpet . 1-Minfaks, 4-Lille Vilma og 6-Myr Tøtta værst i mot.

1:   4-Dragonfly blir klar favoritt her . Men både 11-Jazmine B. R., og 10-Gate Surface kan flytte beina kjapt . Luring her er 8-Alcatraz med sin starthurtighet får hun ett godt utgangspunkt med engang .

3:   5-Bokli Teddy kan være ett banker alternativ . Han virker meget stødig og har gode avslutninger . Æ trur han tar seg av dette løpet enkelt . Tar med bl.a, 6-Vill Jerven (stadig hardere i mot nå ) og 7-Pave Faks som ikke er noen enkel herremann, men med stor kapasitet .

4:   1-Bork Amira gjør fremskritt løp for løp . Her står hun nydelig til og kan lede hele veien . 5-Eva Maria er også en dame som har gjort store fremskritt i år og sammen med 3-Kristinstjerna kan de gjøre det tøft for Mia . Luring 8-Alsaker Tyra .

6:   Stor favoritt blir 7-L. J.'S Musclemadness som har blitt mere stødig og virker som en ærlig krabat som yter sitt beste hver gang . 3-Yesyesyes tok sin første årsseier sist og står flott til . Må med på en hver bong .

V5-4/V4-1:   1-5

V5-5/V4-2:   2-5

V4-3:   5-6

V4-4:   1-5

søndagskjøringer har tatt over en stund i denne Korona tid . Men nå ser det ur som flere baner kommer i gang ettersom situasjonen bedrer seg over hele landet . Ka synes du om søndagskjøringer kontra mandager ? Sjøl e æ litt usikker . Mandagskjøringer har vi jo i blodet så foreløpig er gammel vane vond å vende for min del . 
Og så går det fremover med Varig Orkla Arena Midt Norge . Veit du itj ka det e ? E det sant ? Ny banen på Fannrem . Per Jørgensen og Robert har svingt sæ omkring og skaffet sponsor avtaler som gjør situasjonen mye lysere før vi kommer i gang på det nye anlegget for trav i Midt Norge . Men æ kjenne på savnet av Leangen allerede no . Ka farsken skal æ tenk på når æ kjøre forbi det byggefeltet som  vokser oppå hestskiten ?Æ vet det , æ kjem t å skrik å rope "Gode gamle Leangen, korr vart det av dæ ? Min venn gjennom 70 år." Det bli trasig t å begynne med, men det må gå det å, når æ vet korr flott det bli uti Orkdala .

Æ bor på Tiller . Men når æ går ute i naturen så høre æ itj småfuglene søng lenger . Gjør du ? Men måsen den skrik , får noe e det like før måsungan kjem og da blir det ett helv..... læven. Men te bake t småfuglene . Kor ha det blitt av dem ? E dem fanga i fugle nett lenger ned i Europa, eller ha måsen og kråka fortrengt dem . Æ skal i alle fall synge "Alle fugler små de er " 17. mai . Sjøl om æ må vær aleine om det . 

Gimma

"kvirrevirrevitt" 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe søndag 18. april 2031

Æ føle mæ noen  ganger som en mellommann mellom den vanlige publikummer og administrasjonen . Ett nytt bevis fikk æ i dag på 3-T . I dusjen etter endt trening traff æ på en av våre trofaste spillere som kom med følgende spørsmål :" Du Søpstad, kan du fortelle mæ koffer det ikke står ett ord på hjemmesida t Leangen om at løpene er fløtta fra mandag t søndag ?" Gjør det itj det da ?" prøvd æ mæ spørrende . "Nei det gjør det ikke nei. " var svaret fra en litt fornærmet spiller . 
Æ gjorde en rask undersøkelse på hjemmesiden og som sagt ingen informasjon om at kjøringen vart flyttet fra mandag 19. til søndag18. , men derimot sto forsida på programmet øverst i høyre hjørne med søndag 18.april . Skal være enig i at info'n var litt dårlig . I tillegg sto det annonsert kjøring på Biri 16.04. altså i dag (når dette skrives fredag 16.04. ) og Bergen Travpark 22.04. 
Kjære spiller venn æ love på tro og ære og ta det opp med rette vedkommende ..

Etter en knallhard treningsøkt og derpå kaffe med trim venner var det godt å komme hjem til sofaen og ta sæ igjen. Nok skjitprat . Her skal det tippes.

V65 tips kr. 12- (samlebong)    /   kr. 630-

1:   1-9 / 2-6-8-10

2:  4-Jerven Junior / 7-8-9-1013-14

3:   4-6-7

4:  1-9 / 5-6-12

5:   10-Bijou

6:   R. M. G. Lady In Red

Æ prøve mæ med 2 x Blekkan tilslutt i denne omgangen som bankere .

5:   10-Bijou har ett vanskelig utgangspunkt fra 10.spor over 1640 meter . Men hesten har vist en fenomenal vinnervilje , og i ett slik løp vil det  bli åpnet steintøft . Dette gir en fordel for  Blekkan som kan ligge bak og sette inn sluttstøtet de siste 500 metre . Utfordrere blir  9-Moni Rajah, men han er alt for uforutsigbar til å tro på . Kusken har også noen utfordringer underveis som æ trur blir vanskelig å beherske . 3-Touch Of Something og 6-Alcatraz skumlest i mot .

6:   4-R. M. G. Lady In Red er etter min mening klinkers her . Ett utrykk æ har etter å ha spilt klinkekuler i mange år med barnebarn. Hun gikk 14.5 etter ett blytungt løp sist, men denne gangen kommer hun garantert likere til . Tror også distansen passer ypperlig . Panama Rags og Brækken junior var meget tapper sist og med ett mindre svettsamt opplegg blir hun farligst imot . 1-Looking Sharp, 3-Efes Trotter og 9-Rocket Man tøffest i mot .

2:   4-Jerven Junior blir storfavoritt her og banker på det lille samlebong forslaget . Men æ gardere denne gang. Det er flere her som kan bevege seg rundt 30 blank og litt under og Jerven gir ikke hele tiden inntrykk av å være særlig sikker i sin opptreden . Sist la han inn en galopp når han skulle passere Skjegge Rosa . Husk på det min gode mann eller frue at hingster liker damer . Det er ikke første gang i historien at hingster har prøvd seg på det motsatte kjønn i løpsbanen ! 7-Hynne Prinsen er en type etter mitt hjerte . Ærlig, løpsvillig og har mere inne. Ellers så se opp for 9-Ravinas Jeppe, 13-Mini Jerven og 14-Bork Mia .


1:   9- Borea Del Circeo er en type som har kommet til Jomar og viser det rette fighter  instinktet . Sammen med 1-Dancer Halbak så tror æ det holder med disse to. 2-6-8-10 for dæ som jakter rensk .

3.   Ungdomsløp

Her må æ si at æ æ tipper mye på kuskan. Æ trur Buvoll Kos vinner i hard kamp med 4-Øyans Storm og 7- Høiby Stjernar .

4:   12-Ivana B. R. er nok den med størst kapasitet her. Men hun er fryktlig usikker. Jeg tror dette handler om 1-Jackson B. R.,eller 9-Brioso . Faktisk trur æ sistnevnte blir sterkest . Obs også for5-Synjo Danseur og 6-El Hermano

V5-4 /V4-1 :   7-Hellinrappa , 10-Tustna Svarten og 11-Faks Trym gjør opp her .

V5-5 /V4-2:    6-Helle Spik blir min banker i begge spilleformer . Jada æ vet han dundra ut i galopp sist, men denne gang går'n .

V4-3:   Atter en banker 6-The Last Ticket .

V4-4:   5-Leonardo Di'Vici , 6-Flying On Line og 7-Ira B.R.

Æ må tilbake til badescenen på 3-T i dag . (16.04.)  Den samme spilleren som klaget på at det ikke sto noen sted om  at løpene var flyttet klaget på at The Last Ticket var plassert så langt tilbake i stevnet . Sikkert i mangel av en banker .

Har dokker sjett "Mannefall" på NRK ? Ikke det nei .Det handler om oss stakkars mannfolk som etterhvert er blitt helt akterutseilt av kvinnfolkan . Ja , men vi har blitt det . Sjå serien som går på NRK hver torsdag (trur æ i alle fall )  For nå ynkelige vesen vi mannfolka er . Vi sitter hjemme og gumler i oss dungvis av med mat og søtsaker . Giddeslaus og sosialt skremt . Vi må bare innrøm det gytta . Kvinnfolkan ( i alle fall i Norge ) har tatt over styringa . Dem e flinkar en oss på skolen , dem er smartere i mange hensyn og dem treng itj oss mannfolk t nokka lenger . Hæ ? 
Æ hørt dæ sjø . Nei itj det heller du . Så gjem den der forfrøsne greia di . Vi e over og ut din stuppul .

Gimma

"Pleaselamæfåensjansete"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Gimmas råe V75 tips :

La meg først ta litt om siste løpsdag søndag 4.april.  I blæst og uvær herjet først og fremst Jomar Blekkan med 4 seire deriblant min råe banker Alltid Ø. K. Når du så oppvarmingen hans gikk du med engang bort fra å bruke han sombanker. Dette kunne ikke gå . Men i løpet fikk Jomar hesten på bedre tanker, skjønt 2korte galopper . Arkan, Borea Del Cicero, og fighterinnen Alonso Del Sol sørger for resten av seirene til Jomar . Det ser ut som Jomar har forberedt seg meget godt innenfor denne sesongen . Dette kunne ikke gå . 

Øvrige gode vinnere var Ådne Odin etter ett taktisk godt opplegg , Kobra Kahn, The Last Ticket, Tinas Solan , Jacmine B. R. og Jerven Junior var gode vinnere . En annen hest som forrige gang fikk ett tungt løp i dødens Ivana B. R., feilet fra start , men du verden for en opphenting hoppa leverte . Obs neste gang .

Det blir ingen Trav Galla i år , men Leangen har nominert og kåret sine vinnere i de forskjellige klasser . Det som forundrer en stor del av publikum er at årets beste kusk er Jomar Blekkan og ikke ett ord om fjorårets suverene champion Dag Sveinung Dalen ? 

Hva har skjedd ? Dalen ble jo champion og det med overlegen margin . Som sagt mange har spurt og æ har ikke noe godt svar.Det er godt mulig det finnes en god forklaring på dette fra Juryens side . Så vi får bare vente på svar .

Så tips V75      Kr. 24-  /  kr. 588-

1:   5-11- / 2-10-12-13-15

2:   2- / 5-6-7-11-12-13

3:   4-Donato Frecel

4:   3-Juliana Rags

5:   2-3-6-9 / 10-11-14-15

6:   1-2-6 

7:   6-Torben

Æ fant ut at ved å bruke 3 bankere så kunne æ gi dokker bredere dekning i de vanskelige løpene . Det vil si æ synes alle løpene i dag sjer trixy ut . Til tross for dette viser rankingen på  det som er spilt så langt at det er klare favoritter i hvert løp . Men at noen av disse vil tape gir æ herved en garanti for . Hva en slik garanti inneholder ? Tja at æ si det .

3:  4-Donato Frecel . Hvorfor ? Jo æ synes at denne hesten og treneren inngir tillit med sine uttalelser om sjansen til hesten . Anders Lundstrøm Wolden er en fersk trener med meget gode resultater og på mæ virker denne hesten god nok til å bære ett bankerforslag. Motstandere finnes i fleng og æ nevne bare 11-Way To Go, 6-R. M. G. Dancing Queen og 10-Princes Of My Heart .

4:   Æ falt ned på 3-Julia Rags her . Innsatsen sist var så der med kanskje litt for optimistisk satsning av Noralf underveis . Her er det sprint og æ trur hoppa kommer lettere til tet , og da vil mye være gjort . 6-R. M. G. Lady In Red fremstår som den absolutte fremste utfordreren her . Og 4-Mega Classic og 5-F. X. Fragola må voktes . Sistnevnte virker å være for oppadgående .

7:   5-Torben virker som en type som vinner ofte . Han vinner ca. halvparten av alle løp han starter i . Men dette løpet er blitt ett løp som så og si alle kan vinne så æ sier som "Micke" i TV4 "spela Spik i løp hvor alle kan vinna ". 

1:   I dette løpet har æ god tru på 11-Storng Case . Han er sterk og går alltid til mål . Noen som rensker litt er 10-Take It Easy , 12-Chanti Premium og 13- Ninepoints Lover . 15-The Last Ticket trur æ får det strevsomt fra det lange tillegget .

2:   Fagpressen , programmet og den såkalte ekspertisen har ståltro på 2-Kong C. K., men nettopp derfor skal dokker gardere en så stor favoritt . Eier og trener mener at hesten har en 2 til 3 sekunder bedre tid inne , men æ gardere .  7-Jan Livar liker best sprint , men sist så vi at han holdt 2050 meter av distansen og fart har han i massevis . 12-Il Jerven og Arve Sjoner har ett godt samarbeids klima sammen og er hesten frisk og fit for fight så sjå opp . Garder så du kjenner det helt inn i hjerterota .

5:   Her kjem 15-Nordli Alma ut og årsdebuterer . Spennende . Kapasiteten hennes kjenner vi, men æ,e redd for at 60 meter tillegg første gangen ut blir i drøyeste laget . Og Blekkan sjøl annonserer å prøve å gi a ett pent løp i rygger . Min favoritt i løpet blir 2-S. K. ´S Nordstjerne . 9-Borkmira følger deretter . 10-Smedtulla er også en dame æ vil følge med . Ka si du ? Følge æ med alle damer ? Kan være det ,( men det blir ikke din business i alle fall .) Hmm. Kanskje litt vell tøff i kanten den der da . 11-Myr Tøtta og Hopen må også følges . Likeså 14-Villmira selvfølgelig .

6:   1-Vitro Diablo er en av de største favorittene på denne løpsdagen og sammen med 2-Lady Ann virker det som i alle fall en av se når målsnøret først . Men æ har fått sterk tro for 6-L. J. `S Musclemadness etterhvert og hvorfor ikke 7-Amarone ?

Æ synes det er godt gjort og få til så varierte og flotte spilleløp som det har blitt til denne omgangen . Dokker vet jo att blir nostalgisk fra tid til annen. Ja kanskje veldig ofte. Æ har en historie på lur om en travfest, men den må dessverre vente enda en runde til .

Ett program som æ følger så godt æ kan er lørdagssendingene til RD . Sjøl har æ ikke RD men Nettavisa sender RD på lørdager . At man alltid har like god nytte og like god forhåndsinformasjon hver gang har man ikke . Derfor er det hver gang Asbjørn Mehla gjester studio en høytidsstund. Fra Mehla kommer det mye vettug og "rett på stålet " informasjon . Herlig . I tillegg så sitter det skråsikre eksperter på forhånd (som de må være ) og uttaler seg i øst og vest . At de som mange av oss andre tar styggelig feil noen ganger er så sikkert som banken . Men som æ alltid har sagt : Stol kun på dæ sjøl , og ikke legg skylda for tapte slag på andre .

Gimma

"Forhåndsexpert"

Gimmas råe søndag 4. april 21 :

I dag hadde æ opprinnelig tenkt å fortelle en historie fra de meget gamle dager da «gammel restauranten « eksisterte . Det var opprinnelig en bygning fra Gamle Skansen restaurant. Der ble det arrangert travfester og der gikk det ofte hardt for seg . Men som sagt den historien må æ la vente til en senere epistel.

I dag langfredag reiste Kristine, Inger , Erik og æ til Arena Midt Norge i Orkland Kommune . Erik og æ var svært nysgjerrig på korr langt det var kommet med det nye travanlegget for Midt Norge . All right det var så vidt påbegynt men det viste at det var full aktivitet der med anleggsmaskiner og graving nesten over alt . Den nye innkjøringen kommer med engang du har kjørt inn i rundkjøringen ved bensinstasjon og satt kursen mot den gamle innkjøringen til Tråvparken . Og den nye banen på 1100 meters lengde var «stukket» opp og kommer adskillig lengre mot nord enn hva æ tenkt mæ . Dokker som har vært inne på hjemmesida til Leangen har også sett hvordan det nye anlegget vil se ut når det står ferdig engang til neste vår .Skal vi tippe mai ?
Deretter kjørte vi inn på Tråvparken korr æ traff nån heste damer og kailla , deriblant Inge Melby som var ett levende leksikon og kunne fortelle mye om fremtiden for det nye hovedanlegget for trav i Midt Norge .

Inge Melby sammen med Arve Sjoner og flere unge trenere og kusker stormer frem og gjør det stadig vekk bedre og bedre resultatmessig i løpsbanen . Er det noe vi trenger så er det rekruttering til vår kjære sport .

Æ var kjempeglad for at vi tok denne turen og med selvsyn så at no skjer det ting med Arena Midt Norge . Æ gler mæ t å sjå åpningen neste år .

Vi må tippe t no søndagen å, men 1. løp kl. 1920 og siste løp nærmere midnatt fører til at æ nok har tatt kvelden før løpene er slutt .

V65 tips.   Lite spill. kr. 48-      /.  kr.  960-
1:   2-Vill Jerven / 4-5
2:   9-10 / 7-8
3:   1-3-7-9-10
4:   2-Alltid Ø. K.
5:   1-2-5-6
6:   10-Borea Del Circeo /  3-8-9

V4-1 /V5-4:   4-5
V4-2 /V5-5:   6-The Last Ticket
V4-3:   4-6-8
V4-4:   1-3-4

Dagens sikreste vinner er 6-The Last Ticket .
Dagens råe banker er 2-Alltid Ø. K.
Hester på tur til å «smelle» er :  9-SiriKit , 1-IvanaB. R., såfremt hun slipper å gå i dødens . 1- Alsaker Tyra .

Gimma
«Snorksnorkzzzzzzgodnatt «