Leangens nye folkehest er klar!

Skrevet av Robert Jakobsen,  18.03.2016
Artikkelbilde

Gull Odin er navnet på Leangens nye folkehest, og vi har store forhåpninger om at dette skal bli en gullgutt for alle som er med på Folkehesten / Stall Leangen.

Gull Odin er en 5 år gammel vallak som har startet 17 ganger, vunnet ett løp og hele 8 ganger vært blant de 3 fremste.

Hesten har gjennomgått en grundig veterinærundersøkelse og er godkjent av konkurransekomiteen i Det Norske Travselskap.

 

Jomar Blekkan er allerede på vei sørover for å hente hjem hesten i løpet av helga, og han gleder seg enormt til å få hesten inn på stallen. «Dette er en type jeg tror kan gjøre det skikkelig bra i løpsbanen for andelseierne våre. Han var ute i et løp på Bjerke sist onsdag og imponerte meg kolossalt etter tidlige galopper da. Det virker som en hest som har kapasitet som rekker langt ut over grunnlaget sitt. Hvis alt går etter planen, satser vi på å komme med i V75-løp på hjemmebane den 2. april sier Jomar Blekkan. Det blir ikke med meg som kusk, ettersom jeg fortsatt har hånda i gips, men vi skal nok finne en fullgod erstatter. Jeg er virkelig spent og forventningsfull, og håper vi nå kan få masse positiv oppmerksomhet rundt Folkehesten igjen avslutter Blekkan».

 

Daglig leder og sportssjef ved Leangen Travbane, Robert Jakobsen, er glad og lettet over at Leangen har fått på plass det som virker som en flott erstatter som Folkehest: «Det har vært noen utfordrende uker siden ulykken der Torpa Nils slo Jomar Blekkan ut av sulkyen og brakk hånda hans. Men nå er det historie, og både Leangen, Jomar Blekkan og DNT/Folkehesten er veldig fornøyde med at Gull Odin blir vårt nye håp. Dette er en herremann som har galoppert en del, men som vi tror har utviklingspotensiale og som kan passe veldig godt både i treningsopplegget til Blekkan og ikke minst kommer til å være en perfekt hest for ham å kjøre i løp når han kommer tilbake i løpsbanen. Hesten har blitt tatt veldig godt vare på hele livet, og det er en hest som kommer fra Martine O. Sørviks stall med flott form og i strålende forfatning. Vi krysser fingrene for at vi ser ham i løpsbanen allerede lørdag 2. april, da det er V75-runde på Leangen»