Informasjon vedr. Torpa Nils

Skrevet av Robert Jakobsen,  01.03.2016
Artikkelbilde

Hei igjen alle sammen, og takk til alle dere som kom til Leangen Travbane i går, og til alle dere andre som fulgte løpet og Torpa Nils hjemmefra!

Dagen ble ikke som vi hadde håpet på, men det ble en flott opplevelse i stallen sammen med Jomar Blekkan og Torpa Nils før løpet startet. I går kveld etter at det begynte å roe seg litt, la vi ut informasjon på Folkehesten.no. I dag har vært en svært annerledes dag, men mye media både på banen og på telefonen. Vi har ville ventet lengst mulig med å gå ut med mere informasjon enn hva vi gjorde i går kveld. Som dere vet så har dere en egen info side som heter folkehesten.no, hvor Leangen legger ut løpende info. I tillegg sender jeg meldinger på mail, men der når jeg bare ca 70%, så fint om dere også er inne og leser på deres egen side også!

Det som skjer er følgende:

Leangen Travbane og Jomar Blekkan har i fellesskap bestemt at Torpa Nils ikke lenger er Folkehesten Leangen.

Torpa Nils fikk kun ett eneste løp som Folkehesten Leangen. Grunnen er mandagens løp hvor hesten på dramatisk vis sparket trener og kusk Jomar Blekkan ut av sulkyen. Et spark som traff Blekkan i høyre arm og som forårsaket et brudd som setter Leangen-championen på sidelinjen i minst en måned.

Dramatisk

Den trønderske championen med 4165 seire på norske baner opplevde nemlig sitt livs mareritt mandag kveld på hjemmebane. Blekkan ble sparket ut av sulkyen av Torpa Nils.

– Jeg ser fortsatt beina til hesten komme mot meg. Heldigvis fikk jeg beskyttet meg med høyrehånda ellers hadde jeg blitt truffet midt i ansiktet. Jeg har kjørt over 25 600 løp, men dette var med klar margin den mest skremmende opplevelse jeg har vært utsatt for i banen, sier en forslått Blekkan, som dagen etter den dramatiske ulykken har store smerter.

Om Blekkan må opereres bestemmes først om en uke når hevelsen i armen har gått ned.

Noe mer med Torpa Nils vil han ikke ha.

– Ikke egnet

– Jeg ville aldri kjøpt hesten som Folkehest om jeg visste at det var en hest som slo. Jeg visste at han hadde gjort det en gang før, men at det skulle vært kuskens skyld. Det var det tydeligvis ikke, og jeg kommer aldri verken å trene eller kjøre hesten mer. Det er ikke slik jeg ønsket at det skulle bli, men denne hesten er ikke egnet som Folkehest og vi kommer nå til å begynne letingen etter ny hest, sier Jomar Blekkan til Equus.

Avsluttet kapittel

– Torpa Nils er et avsluttet kapittel som Folkehest, og han blir erstattet så raskt Blekkan og Leangen finner en annen hest. Ifølge reglementet må Folkehest-treneren holde seg innenfor det fastlagte budsjettet, og en ny hest må derfor kjøpes for noe av de pengene som er igjen etter kjøpet av Torpa Nils. Således vil det ikke være så mye penger å handle ny hest for, uten at det trenger å bety at Leangen/Blekkan ikke kan finne en erstatter som kan vinne løp,  sier DNTs assisterende sportssjef Jan-Inge Ringen.

– Hva skjer videre med Torpa Nils?

– Det spørsmålet vil vi bruke resten av uken på å diskutere slik at vi fatter en fornuftig avgjørelse, svarer Ringen.

Da er det bare å si avslutningsvis at vi kommer tilbake med informasjon så snart vi vet noe om Leangens nye Folkehest!!

Vi ønsker også Jomar Blekkan god bedring, og vet med sikkerhet at han kommer sterkere tilbake. Nå er det et benbrudd som må leges, og om han må opereres avgjøres også i løpet av kort tid.

PS! « Det skjer på Leangen Travbane…………..»