Jomar Blekkan forteller om det som skjedde i helga

15.06.2015
Artikkelbilde

Jomar Blekkan forteller hva som skjedde i Oslo fredag 12. juni, og hvorfor han ikke fikk kjøre noen av løpene under Oslo Grand Prix.

Jeg kjørte som vanlig nedover med «hestebilen» min, var godt forberedt og gledet meg masse til denne Grand Prix helgen i Oslo. Turen gikk kjempebra og jeg var i Oslo ca. kl. 18. 30.

Da ordnet jeg med hestene, sjekket inn og tenkte å slappe av med fotball landskampen Norge-Aserbajdsjan. Vi har en plass hvor både kusker, hesteeiere og andre travinteresserte bruker å møtes. Dit dro jeg også, tok noen øl og slappet av etter en lang biltur. Da kampen var ferdig, ble jeg sittende i en times tid før jeg dro til hotellet og la meg.

På lørdag morgen var jeg tidlig oppe som vanlig, var i flott form og gledet meg til å dra til Bjerke Travbane. Men først en god frokost, og deretter lufting og mating av hestene.

Det første løpet jeg skulle kjøre startet klokken 14.10, men jeg gikk allerede i god tid før klokken 13.00 for å blåse i denne obligatoriske alkotesten for alle V75 kuskene. Jeg var som sagt i storform og drømte overhodet ikke at det jeg drakk dagen før skulle gjøre noe utslag. Hadde jeg følt at jeg ikke var i form, kunne jeg også utsatt denne alkotesten med en time.

Da resultatet umiddelbart kom fikk jeg rett og slett sjokk!! Jeg begynte og kaldsvette og trodde ikke det jeg hørte. Jeg ble helt satt ut, og klarte ikke tenke rasjonelt. Etterpå vet jeg at jeg skulle bedt de om å ta blodprøve, men i kaoset så tenkte jeg ikke klart.

Dette er første gangen i hele min karriere at dette skjer. Og i tillegg da bli tatt for at du har en promille på 0,21 er jo rett og slette tragisk. Jeg fikk et slag i ansiktet jeg aldri før har fått :(

Jeg legger meg helt flat ovenfor alle innen travsporten!! Jeg beklager på det sterkeste det som har skjedd, og kan love alle at det aldri kommer til å gjenta seg!!!

Jeg har aldri følt meg så dum i hele mitt liv.

Jomar Blekkan