2-2 mellom Leangen og Østersund

Skrevet av Robert Jakobsen,  29.11.2011
Artikkelbilde
Okapi Garbo / Monika Fremstad

Leangen og Østersund delte seirene broderlig når Landsdelakampene gikk av stabelen søndag 27. november.

Først ute var Landsdelskampen for de kalde. Her var Vorset Ivers tidlig i tet og siden var de egentlig utruet. Vinnertiden ble 27.8 og i tillegg til laurbærkrans og ærespremier vanket det 40.000 kroner for seieren.

Den første Montékampen i historien mellom de to banene så lenge ut til å bli et helnorsk oppgjør. Inn i siste sving var 4 norske ekvipasjer først, men oppløpet ble for langt for dem alle, og Help med Lida Fastesson på ryggen klarte å ta seg forbi på de siste meterne. Hydrargyrum, Newnews, Canny Boy og Kristoffer Bean fulgte på de neste plassene. Vinnertiden ble 17.9a og Help fikk 20.000 for seieren.

I damematchen prøvde Agobra Bisquite og Madeleine Pålsson å stjele løpet, men lederryggens Okapi Garbo med Monika Fremstad i vogna ville det annerledes og knep seieren til slutt, til stor glede for eierne, Roy Jørgensen og Gunn Hilde Pallin fra Melhus. 20.000 fikk Okapi Garbo for seieren på kilometertiden 19.0a.

Til slutt var det klart for Landsdelskampen for de varmblodige. Og her fikk vi en overlegen svensk vinner i form av Gossip's King med Tomas B. Nilsson i vogna. Tet hele veien i moderat tempo ble belønnet med 40.000 kroner i tillegg til Laurbærkrans, ærespremier og evig  heder og ære.

Neste år kjøres Landsdelskampene i Østersund.