Overraskelser og favoritter i skjønn forening

08.01.2011

V75-dagen på Leangen brakte noen knallsterke favoritter, og noen skikkelige oddsbomber. Moe Brage var en fantastisk god favoritt i Troll Jahns Æresløp, mens Tanita's Temptation var en kjempesmell i V75-3.

Han har speedrykk av sjeldent skue for en kaldblodshest, 10 Moe Brage (V75-6). Varmingsekspert Ole Johhny Solberg klokket Moe-traveren til 1.16-1.17 (!) i 200 meter da han blåste forbi konkurrentene i den siste svingen. Med det stilte han motstanderne sjakkmatt og det ble nærmere 30 meter ned til andrehesten 11 Mørtvedt Jerkeld. Moe Brage passerte samtidig 5 millioner kroner innkjørt, mens Mørtvedt Jerkelds andreplass innebar at Østfold-hesten gikk over 6 millionersgrensen. 7 Junior Jokern ble nummer tre. Vinnertiden ble 1.24,0.

- Det er en fantastisk hest som var i praktslag i dag, det var bare å sitte på. Jeg lot Moe Brage gjøre jobben, det er en enorm hest! Det er mest som å kjøre en varmblods. Han er veldig lik faren og har en veldig spenst i steget, fortalte en imponert Eirik Høitomt på seremoniplass.

Resolutt Eggan
V75-1:
Da 5 Ill Sentry galopperte ut av den første svingen og forærte åpningen til 2 Haveaheart var det ikke tvil i Atle Eggans hode; han skulle til tet. Drøye runden fra mål fikk han overta, og etter å ha fått kjøre 1.17,4 den første kilometeren var det klart at andrevalget i V75-spillet skulle ha mye spart. Favoritten 9 C.C. Athene ble nærgående nedover oppløpet, og en stund så det ut som om Romtveit-traveren var forbi. Haveaheart samlet seg riktignok og holdt unna i en jevn sluttstrid. 10 Bagpipe ble toer, 9 C.C. Athene treer. Vinnertiden ble 1.16,2.

 - Det handler om å berge ham fra start, så gjør han resten selv. Det så ikke ut til at Andre H Stensen ville ha dødens og det var egentlig den posisjonen jeg siktet meg inn på, men nå fikk vi jo overta tet. Vi var først hele tiden og hesten svarte ut. Det kjentes ut som vi hadde kontroll hele tiden, sa Atle Eggan etter løpet.

Ryggklaff
V75-2:
Andre H Stensen smilte nok lurt under hjelmen under den siste runden av V75-2. I rygg på 12 Omer Borken i tredjespor fikk Stensen akkurat den drahjelpen han trengte med 13 Skaugaprinsen. Der fremme i teten var Tor Wollebæk i ferd med å dra feltet sønder og sammen bak 14 Åsaulven, samtidig som favoritten 5 Spik Viktor tok med seg 10 Bundli Seira ut til reklameskiltene da han galopperte i siste sving. Dermed var det duket for et tohestersoppgjør nedover oppløpet, et oppgjør Skaugaprinsen med 150 meter igjen til mållinjen avgjorde til sin fordel. Åsaulven holdt fint til andre mens 8 Selden spurtet friskt til tredjeplassen. Vinnertiden ble 1.29,8.

- Jeg sa jo på forhånd at han måtte med dersom man skulle ha med noen hester i dette løpet. Han gjorde et bra løp sist og jeg var litt optimist i dag. Da Åsaulven kom foran trodde jeg kanskje det skulle bli vanskelig å ta ned den, men inn på oppløpet syntes jeg kanskje at jeg hadde litt taket på ham. Min hest bare gikk unna, fastslo vinnerkusken på seremoniplass.

Fintstammet overraskelse
V75-3:
Love You dominerer trav-Europa som avlshingst, og det er sjelden at hans avkom gir over 30 ganger pengene. Det gjorde hans sønn 2 Tanita's Temptation, som tråklet seg ut fra lederryggen da tethesten 14 Nano Pershing galopperte 600 meter fra mål. Det så lenge ut til at 8 Alfalfa hadde avgjort det hele til sin fordel, men de siste 100 meterne begynte steget å bli kort. Kort før mål rakk Tanita's Temptation og Bjørn Garberg frem, og Garberg selv var nok like overrasket som spillerne. Han uttalte i en artikkel på www.rikstoto.no denne uken at han kun var ute etter en premie med Love You-sønnen. Alfalfa ble nummer to, mens 11 Zandra's Lad spurtet positivt til tredje. Vinnertiden ble 1.19,4.

- Dette føles veldig bra, det var en like stor overraskelse for meg som for publikum og spillere. Jeg trodde Tanita's Temptation hadde litt dårlig form, men i dag gikk han kjempefint. Hesten min fikk et fint løp, det skal sies, men han skal jo være først i mål da, sa Bjørn Garberg etter løpet.

- Fremtidig topphest
V75-4:
Tre strake, og det stopper nok ikke der. For det så ut til å være mye å gå på for favoritten 4 Sterk Odd som bare dro resten av feltet sønder og sammen. Etter 500 meter satt favoritten i tet sammen med Edvard Kristiansen og etter å ha innledet den første kilometeren i 1.29-fart bare økte Sterk Odd farten suksessivt. I mål var 6-åringen et lite hav foran resten av feltet. 9 Juni Gull ble toer og 1 Beljue Gutten treer. Vinnertiden ble 1.28,6 .

 - Han fikk spolert litt av 3-årssesongen og var litt uheldig som unghest. Det var plenty igjen på tanken, jeg hadde proppene igjen, og kunne kjørt mye fortere. Dette er en fremtidig topphest, skrøt Edvard Kristiansen.

Varmingsvinneren
V75-5:
Han viser seg gang på gang som Norges kanskje beste varmingsekspert, Ole Jonny Solberg. Mysen-mannen fornektet seg ikke på Leangen og lanserte tredjevalget 14 Bakkeli Grim som en klar varmingsvinner. Tor Wollebæk satt nok igjen med samme inntrykket, for den sindige kusken satte tidlig fart fremover og runden fra mål hadde ekvipasjen overtatt føringen fra favoritten 6 Tori Huldra og Eirik Høitomt. Da sistnevnte galopperte i et angrep tidlig på oppløpet ble det hele en transportetappe for Bakkeli Grim den siste biten inn mot mål. 7 Fjord Storma ble toer etter at Tom Erik Solberg kjørte slalåm i store deler av løpet, mens 1 Teigen Vinn ble tredje. Vinnertiden ble 1.32,4 .

- Det ble enkelt til slutt da den nærmest oss galopperte. Min hest er ikke helt trygg og jeg må konsentrere meg om ham og har ikke tid til å se så mye på de andre. Jeg så at den til Eirik Høitomt slet med travet og så ingen grunn til å presse opp farten for tidlig, jeg regnet med å slå den uansett, sa Tor Wollebæk på seremoniplass.

- Helt pervers!
V75-7:
Han satt og tittet seg utover hele den siste runden, Hans Chr. Holm bak 12 Muskelmann G.T., og av kroppsspråket å dømme virket det som om Bjerke-treneren var helklar på at det skulle det bli seier. Eirik Høitomt ville det annerledes. Etter 1.14 den siste kilometeren ute i tredjespor slugget råtøffe 11 Vinn De Luxe  seg inn til knapp seier. Muskelmann G.T. holdt meget bra til annen fra dødens, mens hjemmehesten 9 Thai Extreme knep bronsen. Vinnertiden ble 1.17,0.

 - Jeg hadde tro på denne på forhånd og trodde hun var min beste sjanse i dag. Nå ble det på den harde måten. Jeg hadde tenkt å gå frem før Hans Chr. Holm, men nå ble det ikke helt som vi hadde planlagt. Det var den beste hesten som vant, uten tvil. Det er en veldig spesiell dame, men har hun dagen er hun helt pervers! Det går opp og ned i denne sporten, men i dag har det vært en veldig bra dag, fastslo en oppstemt Eirik Høitomt.


Riktig V75-rekke: 2 - 13 - 2 - 4 - 14 - 10 - 11

Utbetaling
7 rette: 16 833,-
6 rette: 140,-
5 rette: Joker