En fantastisk V75-dag er historie

20.02.2011

Lørdag 19. februar ble en fantastisk dag på Leangen Travbane. Flott vær, flotte baneforhold og mange store prestasjoner preget dagen.

Med en restaurant som var fullbooket lenge før selve dagen og stor omsetning var rammen for dagen lagt. Og når det i tillegg ble en svært hyggelig utbetaling for 7 rette, kunne ikke dagen vært bedre.

Referat fra dagen (sakset fra rikstoto.no):

V75 LEANGEN Har man sett på maken? Sportslig sett ble 4-årige Acolyte Hanover en ren øyenåpner lørdag på Leangen.

Vinneren i V75-1  var med på alt, fra første til siste meter, og vant til slutt med 20 meter. Iført hele skylapper og stivt rumpehold feide hingsten forbi nestfavoritten Titus Pullo på første langside. Etter 700 meter kom Inside Man frem og fikk føringen. Straks etter gled Frode Hamre ut med Acolyte Hanover på ny, og tok over regien igjen. Nedover siste langside fløy hesten til treneren fra Sandefjord nesten ut av skinnet sitt, tilrev seg en stor ledelse – og vant i noe som kunne minne om en overpresterende stilart.
Vinnertiden ble 1.14.9/2140 meter.
En prestasjon ikke til å tro.
- Acolyte Hanover er en traver over snittet. Han sto på svært godt. Jeg har høye tanker om hingsten, meldte Frode Hamre etterpå.
Vinneren var favoritt i V75, og eieren er registrert i Danmark.

- Vi fikk et tungt løp underveis, og så slo Solør Stegg på en dum galopp i siste sving. Jeg har ventet på hesten lenge, og så fin som han var under oppvarmingen i dag har han ikke vært tidligere, meldte Blekkan om 2. valget i V75. Eier gjør Jon A. Høgstad.

 
I V75-3 smalt det to ganger.
Først vrei Noralf Pallin Brækken rett ut mot ytre bane med en galopperende Bleke Prinsessa i det starten gikk. Fra 20 meter var Tonar kjapt i vei, ble forstyrret - og galopperte.
Runden fra mål fant man Sterk Odd liggende i en innvendig posisjon. I det Tranmælsgutt kom fram og fikk føringen, slo denne meget av på farten. Dermed stoppet feltet nesten helt opp, Sterk Odd travet opp i en foranliggende konkurrent og kastet seg ut et spor for å redde seg unna et knefall.

Tranmælsgutt vant han, det etter en svært kjapp sluttspurt. Rett bak kom Sterk Odd som fløy som en vind de siste 350 meterne mot mål.
- Det henger høyt å vinne æresløpet til Egil Alnæs. Jeg kjørte frem da tempoet var bare småtteri. Hesten kjemper alltid sterkt og er en vinnertype, meldte fornøyde Høitomt etterpå.
I spillet var Tranmælsgutt klar favoritt. Eier gjør Nils Munkhaugen, mens Lars O. Romtveit trener.

Så smalt det
I V75-4 feilet først nestfavoritten Ecila Bar før løpet kom i vei. Ut av svingen rett før starten gikk kom storfavoritten opp bak bilen, men fikk seg en liten klask av startvingen. Dermed spratt også denne over i feil gangart.
More Caviar stakk til tet, fikk Honest Harry i rygg, og denne gled i angrep over det langre oppløpet på Leangen.
- Vi koblet greit grepet. Hesten var finfin i dag og har evner, mente seierskusk Kristian Malmin.
i V75 var Honest Harry en sjokkvinner. Han var markert på fire prosent av kupongene og i rangeringen fant man hesten som et 6. valg.
Trener gjør Tor Olaf Halle mens Svein Våler er eier.

2 prosenter
Mens storfavoritten Valle Virus gjorde det vrient for seg selv ved å galoppere to ganger, samt at betrodde Ildfuksa tullet som godtgående på siste bortere langside, greide Kai Johansen å hjelpe frem 2 prosenteren Nås Mirko Midas til seier i V75-5. Duoen fikk en flott reise og kunne spare seg til oppløpet tok til. Selv om feltet tetnet til oppunder mål, kunne 12. valget Nås Mirko Midas holde unna.
Ove Steffenrem eier og trener.

Favoritten innfridde
Etter hardkjør som vedvarte til midt i den første svingen, kunne Bo Westergaard lene seg fornøyd tilbake i sulkysetet som makker til storfavoritten Keanu Hanover i V75-6. Duoen ledet an i 15-fart, fikk etter hvert opp utvendig Bagpipe, men stakk unna mot mål og vant lett.
Eier gjør Bjørn Rishaug fra Ler utenfor Trondheim.
- Keanu Hanover orker helt til mål og det ble komfortabelt. Jeg er kjempefornøyd med hestens innsats i dag, sa en rolig Westergaard etterpå.

Åresdebuterte med seier
I V75-finalen fikk man se en opplagt Bullchip, tidligere topphest hos Jan Kristian Waaler. Etter en periode hos Annica Thoresen havnet Bullchip hos suksesstrener Lars O. Romtveit. I løpet av de 14 dagene hesten har stått på Romtveits stall har formen blitt hvesset realt, for lørdag spant Bullchip rundt konkurrentene så det sang om i den siste avdelingen. I V75'en var hesten et 3. valg, og eier gjør Jan Svello fra Gol.
- Det er stort å få stå her på sermonplass. Ønsket var at hesten skulle få et fint løp, noe han gjorde, mente en glad Svello.

Utbetaling V75
7 rette: 248.723,-
6 rette: 770,-
5 rette: 39,-