Unghestskue alle raser

09.03.2009

Husk innmeldingsfristen som er 15. mars til utstillinga på Orkdal Tråvpark 3. mai.
NB! Lørdag 2. mai arr. 2-årsrekrutten, mønstringsløp og prøveløp. Vanlig påmelding.

Orkdal Tråvklubb har hatt suksess med sin satsing på unghester, både 2-årsrekrutten og unghestutstillinga for alle raser.

Det ble nær en dobling på antall unghester til utstillinga i fjor i forhold til tidligere år. Økt innsats på kunngjøringer og større interesse fra hesteierne for å vise fram sine flotte dyr er nok to av årsakene til denne økningen. Det er også gledelig at så mange raser er representert på unghestutstillinga på Tråvparken

Vi har gode fasiliteter for hestene og de som er med, noe som gjør at hest og folk trives denne dagen. Det kan bli lange dager når over 60 hester skal bedømmes og beskues.

Med flere dommerlag og oppsatte tider for hver klasse blir det et rasjonelt og lite stressende opplegg for hest og hesteier. Publikum får orienteringer og følger med når katalognumrene er i ringen for bedømming.

Vi tror at økningen til unghestutstillinga i Orkdal skyldes at vi tar hensyn til hest og utstiller i oppsettet for gjennomføringa av utstillinga.

Vi ønsker at flere skal komme. Det blir da flere dommerlag slik at utstillingstida kan holdes innenfor samme tidsramme.

Denne helga 2. og 3. mai er viet unghesten i Orkdal.

Lørdag er det 2-årsrekrutten, kald- og varmblods-traver som er hovedattraksjonen. Her vises hest og kusk fram for et dommerlag som bedømmer framferda til hest og kusk. Så blir det anledning til mønstringsløp for de som ønske. Senere samme dag er det lokalkjøring med muligheter for å kjøre for prøveløpskrav.

For de som har lang vei til Tråvparken, ordnes det med overnatting for hest med følge.

Så Orkdal Tråvklubb ønsker vel møtt i Tråvparken første helga i mai!

Steinar Røhme
90163141