Trønderjenter i Canada

Skrevet av Robert Jakobsen,  30.04.2008

5 kvinnelige travkusker fra Trøndelag var forrige uke på kuskematch utenfor Toronto, Canada.

2 løp på Rideau Carlton Raceway torsdag 23. april i serien "Mildred Williams" til inntekt for brystkreftsaken og 2 løp på Kawartha Downs fredag 24. april inngikk i kuskematchen: Norway vs North America Ladies Driving Challenge.

Oppholdet varte en uke, der kuskene var gjester hos sine kolleger i Canada. Ann K. Larsen fra Trondheim som tidligere var en av de fremste damekuskene i Norge har flyttet til Canada, det var gjennom henne kuskematchen kom i stand.

25. august kommer de canadiske damene til Norge for returmatch, der det skal kjøres flere løp på Leangen, både for kald- og varmblods.

RESULTATER / plasseringer i 4 løp (premier til 5 hester i hvert løp).

Annika Gresseth, Trondheim:  en 2.plass, en 5.plass
Kristin Brækken, Melhus:  to 4.plasser, en 5.plass
Monika Fremstad, Ørland:  en 4.plass, en 5.plass
Heidi Struck, Trondheim:  en 3.plass
Janne Olsen, Heimdal:   en 5. plass

Ann Karin Larsen kjørte på det canadiske laget og vant to løp, i tillegg til en 2. og en 3. plass. Kuskene var godt fornøyde med resultatene selv om Canada vant matchen sammenlagt. Hester og baneforhold var ukjent, og kuskene fikk ikke varme opp hestene - det gjorde de respektive trenerne før løpet.

I tillegg til returmatchen skal det også jobbes med en serie i Norge til inntekt for en ideell sak. Travsporten ønsker å profilere seg, samt at de kvinnelige kuskene ønsker å kjøre en serie for jenter, der de fleste av dem er amatører eller har stallmanslisens. De fleste kusker er menn og innehar vanligvis proff- eller travtrenerlisens.