Løpsbulletinen for juli og august

Skrevet av Jan Hedrén,  01.06.2017
Artikkelbilde

Løpsbulletinen for juli og august 2017 er klar, og du kan nå laste den ned her!

Norsk travsport står sterkt, kanskje sterkere enn noensinne. Noen signaler som indikerer dette viste seg i eksplosjonsartede former i april og mai. Norskfødte Lionel vant Olympiatravet på Åby, for sin eier Gøran Antonsen (se forsiden på denne utgaven). En seier verdt 1 500 000 SEK, en prestasjon som regnes til de virkelig store i norsk travsport. Men den virkelige bomben slo ned i mai, da fireårige Ferrari B.R. slo knockout på trav-verden når han vant DNTs 4-åringsløp på science-fiction-kilometertiden 1.09,9/2100a. Ny verdensrekord, av en fireåring. En norskfødt fireåring, slå den! Den norskfødte varmblodsårgangen fra 2013 kan være den bredeste og tøffeste noensinne, og mest sannsynlig finner vi (minst) en ny internasjonal verdensstjerne her, i denne Per Oleg Midtfjeldt-trente Muscles Yankee-sønnen.

Juli og august er to tunge trav-måneder i året. Juli med alle sine sommerstevner, storløp som for eksempel Jarlsberg Grand Prix og Ulf Thoresen Grand International, samt alle Norgesmesterskapene for firbente. August inneholder også kvalifiseringer til Klasseløpene for alle raser og årganger. Nå gjelder det altså å finne/spisse formen på alvor.

Ekstra viktig å spisse formen blir det for de treårige hestene, siden premiesjansen nå for første gang settes ut i livet for alvor. 218 varmblods og 100 kaldblodshester (født i 2014) er med i dette «lotteriet» som kan gi dobbel premie i Kriteriet, på Bjerke søndag 10. sept. Det blir virkelig spennende å følge med på dette allerede i kvalifiseringene som starter opp på Bjerke mandag 28. august. Denne dagen blir også spesiell, all den tid Bjerke skal kjøre «dobbelt» denne dagen. Først med «fransk lunsj» kl. 11:10 og deretter med V65 på kvelden. Når vi snakker om Premiesjansen kan vi også melde at 2015-årgangen er «ferdigmeldt» til neste års løp. Det ble til slutt samme opplegg som første årgang, varmblods-kullet har sjanse på dobbel premie i både Kriteriet og Derby, mens kaldblodsene kjører kun Kriteriet i 2018.

I denne sommer-perioden vi straks går inn i kommer også de morsomme propaganda-banene i gang med sine hyggelige sommer-stevner. Kongsvinger har sin faste plass (med V76) første uken i juli, Kala har byttet til seg en lørdagskveld i august, Orkdal fortsetter med en søndag ettermiddag i august. Og vi ønsker også nevne Harstads V75-kjøring, som også i år finner sted i medio juli.

Fast opplegg i sommer er også de elleve kvalifiseringene i amatørenes største serie i trav-norge, per arne enholms Minneløp. Det kjøres ett kval på hver bane og i finalen kjempes det om heder og ære, på klasseløpslørdagen på Bjerke, 9. september. Gjennom denne dagen kjøres også syv V75-finaler, fra kvalifiseringsløp som er i gang nå, uke etter uke. Sammen med unghestauksjonen er dette kanskje årets største trav-weekend i Oslo?! Kort tid før trykk av denne Løpsbulletinen er antall påmeldte ca. 160 stk! Høres ikke dette bra ut?

Jeg ønsker også å benytte anledningen til å ønske dere alle en riktig god sommer!

Jan Hedrén, Sportssjef DNT
E-mail: jan.hedren@travsport.no

Løpsbulletinen for juli og august 2017