Lionel tapper toer

Skrevet av Magne Engebretsen, Equus Media,  11.06.2017
Artikkelbilde
Lionel var meget god i Oslo Grand Prix. (Foto: Eirik Stenhaug/Equus)

Oslo Grand Prix ble kjørt på Bjerke søndag ettermiddag. Det norske håpet Lionel leverte et råsterkt løp, men ble spurtslått av den svensk/italienske overraskelsen Twister Bi og Christoffer Eriksson.

Twister Bi fikk 1,5 millioner kroner for å vinne på tiden 1.12,6a/2100 meter. Lionel fikk 750 000 kroner for annenplassen.

Oslo Grand Prix er Norges best betalte travløp. 1,5 millioner kroner tilfaller vinneren. I år kan den summen sendes til italienske Pasquale Ciccarelli som eier 5-åringen som imponerte ved å ta seg forbi det norske håpet Lionel kort før mål. Vinnertiden ble 1.12,6a/2100 meter. Twister Bi var for øvrig den aller siste hesten som ble invitert til Oslo Grand Prix.

God start
4 Dante Boko var kjappest fra start og fikk snart det store norske hjemmehåpet 2 Lionel på utsiden. Godt plassert var også de to øvrige norske hestene, 3 B.B.S. Sugarlight som tok plass som tredjehest ved railen, mens 5 Your Highness fikk et flott løpsopplegg i ryggen på Lionel. Farten var moderat til å være et Oslo Grand Prix, 1.13,6 den første kilometeren, men vedvarende nedbør hadde gjort banen noe tung.

Mot seier
I siste sving la Lionel for alvor press på en skuffende svak tethest, Volstead, og midt i siste sving koblet Lionel noe som lignet et seiersgrep, men ute i banen kom en råsterk 7 Twister Bi som hadde satt inn angrepet fra tredje par utvendig på siste langside. Kort før mål klarte han å kaste seg forbi en tapper Lionel – som tapte med knapp margin.
- Jeg er kjempefornøyd med Lionel. I ettertid kan jeg ikke se at jeg skulle gjort noe annerledes. I siste sving hadde jeg stor tro på at vi skulle vinne, men dessverre var Twister Bi for sterk. I dag var ikke sølv noe nederlag, sa eier og kusk Gøran Antonsen – tross alt meget godt fornøyd med annenplass og 750 000 kroner.

De to siste skuffet
De to øvrige norske hestene, B.B.S. Sugarlight og Your Highness, skuffet begge. Førstnevnte var sliten i siste sving, mens Your Highness ikke hadde noe å sette inn etter perfekt reise.
- B.B.S. Sugarlight var slakk hele veien. Jeg merket allerede i oppvarmingen at han ikke var helt på topp, og på topp må man være i disse oppgjørene, sa kusken Peter Untersteiner.
- Your Highness ble sliten og var heller ikke helt på topp i dag, sa Björn Goop.

Sverige – så Norge
Lionel skal nå hjem til Daniel Redens stall nord for Stockholm. Der skal han lade opp til neste store oppgave: Ulf Thoresen Grand International 9. juli. Der er førstepremien 750 000 kroner. Der kommer Lionel garantert til å bli blant de mest spilte. Vinner han der, så blir han historisk. Da vil han være den traveren i Norge som har kjørt inn mest penger. Så langt har han kjørt inn  11 535 798 kroner.