Løpsbulletinen for mars og april

Skrevet av Jan Hedrén,  06.02.2017
Artikkelbilde

Løpsbulletinen for mars og april 2017 er klar, og du kan nå laste den ned her!

DNT og Momarken har sammen store forhåpninger til Unionskampen i 2017. Det er nå 10. året som dette stevnet blir arrangert, og det vil også merkes litt ekstra i år. Premiene er derfor hevet i alle V75-løp. Samtidig har jo Momarkens bane blitt oppgradert med nye, moderne svinger, slik at vi har stor tro på at den sportslige deltakelsen blir enda bedre enn tidligere. Hjemmestjernen B.B.S. Sugarlight har for eksempel lenge annonsert at han skal årsdebutere i Steinlagers Æresløp. Det løpet ligger i år seks uker før finalen av Olympiatravet på Åby, slik at vi muligens kommer til å se gode hester som tar sjansen på å finne formen i sesongens begynnelse.

I mars kommer de franske lunsjene tilbake. De blir arrangert på mandager og som oftest på Bjerke. Tidlig start kan bli en utfordring for mange, men inntektsmulighetene gjennom eksportert spill til franske PMU er den store økonomiske oppsiden her. Sammen med NR ser vi dette som et spennende prøveprosjekt gjennom 2017, og når vi fra sommeren trolig kommer til å kunne spille i felles pool med franskmennene, da blir dette full «rock’n roll» med virkelige superpotter i vinner og plass-spillet. Vi gir dette en sjanse og kommer tilbake med en grundig evaluering. Fra april måned innføres også, under en forsøks-periode, med 15 hester bak bilen, under disse mandags-lunsjene. Dette vil trolig gi økt spillyst, hos ikke minst de franske spillerne, som daglig omsetter enorme beløp på en-løps-spill-former.

Nyheter i 2017 blir det i unghest-serieløpene. Premieskalaen for de kalde treåringene er skrudd opp til 30 000 kr., med en usedvanlig bred premieprofil. Se side 26, Bjerke 29. mars, prop 1. Vi skal sørge for å ta vare på den unge, kaldblodige eliten, men ønsker også å ta vare på bredden og kunne se en fortsatt sterk og høy startprosent. Det vil vi oppnå med åtte faste premier og bra premier, ikke bare til vinneren. Fra 2017 får de kaldblodige 4-åringene i lav klasse en egen serie på Bjerke, akkurat som varmblodsene har hatt i noenår. Dette blir et godt tilbud til alle de fireåringer som er litt forsinket og som ikke var klar for «rushet» som treåringer. Det blir dekken og gavepremier i alle disse løp, som kjøres hver måned.

Hoppeløpene i V75 blir flere. For varmblods legger vi til en «mellomklasse» over grunnlag 200 000 kr. Da har egentlig alle hopper et bra tilbud i V75. Hoppedivisjonen mellom 40 000-200 000 kr., en mellomklasse for hester med ca. 200 001 – 500 000 kr. og så fortsetter vi med en riktig «hoppe-elite» for alle, på toppen av dette. Det er viktig å sørge for at hoppene har et godt og bredt tilbud, det får de nå i 2017. Husk også at vi har fjernet aldersbegrensningene i disse hoppeløp i V75 fra 2017. Fra starten av 2017 har 3-7-årige hopper vært velkommen inn i Sølvdivisjonen, uansett grunnlag. Dette har blitt kommentert og diskutert, slik det skal være. Husk dog at dette er et prøveprosjekt fra DNT. Vi må gi hoppene et godt og forbedret løpstilbud, men det må alltid være balanse og rimelige beslutninger. Derfor følger vi spent hvordan dette vil fungere utover våren og sommeren.

Premieøkning blir det i tre større kaldblodsløp i 2017. Spenters Æresløp for 3-åringene på Bjerke under OGP dobles i premiesum, fra 100 000 kr. til 200 000 kr. Også Veikle Balder Cup-finalen deler vi ut 200 000 kr. til vinneren under Leangens midtsommertrav. Til slutt er tiden moden for en heving av premien i Alm Svartens Æresløp, som går fra 200 000 kr. til 300 000 kr.

Premiesjansen har blitt roset av mange i Norge. Nå kommer muligheten for å melde deg på med hester født i 2015. Den siste dagen i april skal registreringen være sendt inn til DNT. Se skjema på side 70. Det venter dobbel premie i Klasseløpene hvis din hest er premieplassert der og samtidig meldt til Premiesjansen. Det eneste du avstår fra om du melder din hest til premiesjansen er muligheten til å motta mønstringsløpspenger, dog kan man fortsatt delta i mønstringsløpene gjennom 2017.

Jan Hedrén, Sportssjef DNT

E-mail: jan.hedren@travsport.no

Løpsbulletinen for mars og april 2017