Løpsbulletinen for september og oktober

Skrevet av Tron Gravdal,  03.08.2017
Artikkelbilde
Løpsbulletinen

Løpsbulletinen for september og oktober 2017 er klar!

Når Klasseløpshelgen avvikles den andre helgen i september er det igjen klart for den flotte mønstringen av det beste av norskfødte unghester. For veldig mange har dette blitt årets aller viktigste travhelg. Da venter en fullpakket meny bestående av; V65-stevne fredag ettermiddag, første del av auksjonen fredag kveld, V75-kjøring med Divisjonsfinaler lørdag, andre del av auksjonen lørdag kveld og endelig åtte Klasseløpsfinaler søndag.

Når disse linjer skrives tidlig i august har akkurat auksjonskatalogen kommet. Nok en gang er det en stor og kvalitetsfylt flokk av norskfødte 1-åringer som bys frem for salg. Fredag kveld skal de første 79 hestene ut i auksjonsringen. Det betyr at det står igjen 86 hester til lørdagens auksjon. Historien har vist at mange årgangstopper har byttet eier på auksjonen. Og lykkeligvis er det slik at de beste hestene har dukket opp både blant «dyringene» og «auksjonskuppene».
Satsingen på norskfødte unghester er fortsatt markant, og det er spesielt viktig å merke seg den økte satsingen som er vedtatt på hoppene i årene som kommer. Når hestene som selges på årets auksjon har blitt tre år har premiene i klasseløpsfinalene blitt like for hoppene som de er i åpen klasse.

Da er det bare å begynne å studere årets katalog for Klasseløpsauksjon. Kryss av for de mest interessante objektene, og møt tidlig opp for å studere individene. Og husk fordelene med å eie sammen. På DNTs hjemmesider finner du forslag til andelslagskontrakter. Eier man hest sammen med andre har man noen å dele både kostnader og gleder med. Kjøp hest i år, og drømmen om en Klasseløpsfinalist kan gå i oppfyllelse om to eller tre år.
96 hester vil være kvalifisert for søndagens åtte klasseløpsfinaler. For eierne av disse hestene har drømmen gått i oppfyllelse. For noen er lista lagt høyt, og målet er å gå til topps i årets viktigste oppgjør. For andre er stoltheten over at de har kommet med i «det gode selskap» nok. Minnene fra en finaledag tar man med seg, og med stolthet kan man vise frem deltakerdiplomet på veggen.
Auksjonskatalogen får du digitalt ved å trykke her. Katalogen ligger også ute på www.auksjonshester.no 

For mange av Kriteriefinalistene er det ekstra spennende i år. De som er påmeldt i premiesjansen hever nemlig dobbel premie i finalene søndag 10. september. 100 kaldblodshester, og 218 varmblodshester er påmeldt i premiesjansen. Helt sikkert vil flere av de premierte sikre seg dobbel premie. Av finalistene i Märthaløpet på Biri var halvparten påmeldt i premiesjansen. Også flere av de til nå mest lovende kaldblodshestene er påmeldt.

Vi er i ferd med å legge en flott travsommer bak oss. Vi har fått se masse flotte prestasjoner. Norske mestere er kåret, og gamle norgesrekorder er pyntet på. Om storløpshelgene er flest på sommeren er det mye godt i vente også i høst. Klasseløpshelgen er grundig omtalt. Unghestene som ikke lykkes der har flere løp å revansjere seg i utover høsten.

Planleggingen for 2018 er også godt i gang. Det er planlagt en terminliste med noen færre kjøredager enn i år. Mot 485 travdager i 2017 er det planen å avvikle cirka 470 løpsdager i 2018. DNTs styre er helt klare på at man vil gi hverdagstravet ett solid løft i 2018. Mer om det kommer når budsjettene er vedtatt.

Den digitale utgaven av løpsbulletinen for september og oktober finner du ved å trykke her.

En riktig god og begivenhetsrik travhøst ønskes dere alle!
Tron Gravdal, Sport- og avlsjef DNT