Fra Åmot til Solvalla

Skrevet av Kim Are Sveen,  15.08.2017
Artikkelbilde

Onsdag kjøres EM for hopper på Solvalla travbane. De to første i NM representerer Norge, men norske interesser er også representert i to andre hester i løpet.

Windy Ammik overrasket de aller fleste da hun la inn en fantomspurt via sporene og kom i mål i NM for hopper som nummer to bak suverene I Love Paris. Hesten som trenes av amatøren Andreas Kalberg sammen med tidligere midtbanegeneral på Åmots fotball-lag Espen Thomassen, tar den lange turen fra Buskerud til Stockholm.

- Vi tar dette som en opplevelse. Det er både stort og moro å få være med i EM, sier Kalberg som kan opplyse om at hesten går i trening til Björn Goop etter løpet. - Jeg har to åringer hjemme som krever sitt, og som amatør kan man ikke ha for mange hester så lenge man har jobb ved siden av og samtidig ønsker å legge ned all den innsatsen man ønsker for at hestene skal kunne bli så bra som mulig. Det er utrolig spennende og givende å trene travhester, og man lærer noe hele veien, avslutter Kalberg som lett humrende legger til at Windy Ammik sine sjanser til å kunne hevde seg omtrent er like store som at norske løpere skal kunne hevde seg i VM i friidrett.

Øvrige hester med norske interesser som deltar i EM er This Is It, Your Highness og I Love Paris.

Fullstendige startlister til EM-løpet på Solvalla finner du her.