Fremtidens elite til Drammen?

Skrevet av Kim Are Sveen,  10.08.2017
Artikkelbilde

Lørdag arrangerer Drammen Travbane hvor DNTs 5-årsløp for kaldblods og HKH Kronsprins Haakons Pokalløp for 4-årige varmblods er hovedoppslagene. Er det de kommende års elitehester vi får se?

Verdensrekordholder Ferrari B.R. kaster glans over Drammens arrangement i det som er hestens siste løp før Derbykvalifiseringen. Motstanden er bra og sporet(7) er vanskelig, men likevel ikke verre enn at han er stor favoritt til å vinne løpet.

I hoppeavdelingen av DNTs 5-årsløp er forhåndsfavoritten 12 Villmira, men det kan bli tøft å hente 20 meter tillegg på en bane med kort oppløp og lange svinger og hvor ytterligere 14 ekvipasjer stiller til start.

I åpen klasse, hvor vinneren tar med seg en seierssjekk på hele 500.000,- er det store forskjeller i deltagernes både erfaring og tidligere meritter. Tin Gnist, som står innbydende til i førstespor, har i løpet av sin karriere tjent 57.000 kroner. 60 meter bak starter Galileo, som kun mangler noen få tusenlapper på å passere 2 millioner kroner innkjørt. Sistnevnte blir løpets store favoritt.

Aktuelle linker:
Startlister 
Løpsprogram