Månedens hesteeier mars måned

Skrevet av Jan-Inge Ringen,  28.04.2017
Artikkelbilde

Månedens hesteeier for mars måned er kåret og utmerkelsen er overlevert,  og her kan du lese og høre mer om og fra denne månedens hesteeier.

Månedens hesteeier for mars måned er Morten Svenningsen fra Lier. Klikk her for å høre intervjuet som ble gjort med Svenningsen i anledning overrekkelsen av utmerkelsen.

Juryens begrunnelse for utmerkelsen er som følger:

Månedens hesteeier for mars måned

Morten Svenningsen har vært en hardtsatsende hesteeier de siste 20-årene. Som for så mange andre er også han arvelig belastet. I hans tilfelle med en travinteressert bestefar som på 80-tallet gjorde seg gjeldende med flere gode hester.

Morten på sin side begynte sin satsing på trav et drøyt 10-år senere. Og fra da av og frem til i dag har mange hester vært i hans varetekt, av de mest fremgangsrike kan vi nevne Newport Hornline, Nightshirt, Pas På Jokum og Zachary Bris. Sistnevnte en skikkelig «seiersstabler» fra tidlig på 2000-tallet. Morten var også deleier i ungheststjernen Virago som var på «pallen» både i Kriteriet og Jarlsberg Grand Prix.

Morten Svenningsen er fortsatt veldig aktiv i travet og mars måned var en fantastisk måned for han som hesteeier. Spesielt takket være relativt nyinnkjøpte Jet Bug. Hesten startet faktisk på samtlige fire V75-lørdager i mars måned. De fire V75-startene ble både innledet og avrundet med seier. I tillegg kunne han notere seg to seirerog full pott for nykomlingen Goin To The Limit. Og om ikke det skulle være nok slo også Ultimo Tango til med seier i sin første start med Morten Svenningsen som eier.

Det er derfor ingen fare å påstå at mars var Morten Svenningsens måned.

Det Norske Travselskap gratulerer aller hjerteligst med utmerkelsen.