Hederstegn til Gunnar & Gunnar

Skrevet av Kim Are Sveen,  28.04.2017
Artikkelbilde

Gunnar Eggen og Gunnar Gjerstad ble i kveld tildelt DNTs hederstegn i forbindelse med DNTs generalforsamling på Gardermoen.

Gunnar Gjerstad har et langt liv i travsporten bak seg og i mange ulike og viktige roller, og er kjent for sin varme og joviale væremåte. Aldri stresset, og smilet alltid på lur. Han er opptatt av å dele sin hestekunnskap samt gi den yngre garden sjansen.

Gjerstad har vært forbundsleder, styremedlem i driftsselskap, profesjonell travtrener, hingsteholder og lærer på Travtrenerskolen, Starum. I dag sitter han i DU-utvalget, og han har vært med på hele reisen for «Til Start» - prosjektet fra den spede begynnelse, til den bevegelsen det har litt i dag. Siden oppstarten i 2011 har over 1000 hester deltatt i prosjektet, og dette er mye takket være Gjerstad som sammen med Knut Olav Dahl har lagt ned utallige dager/kvelder til prosjektet.

Gunnar Eggen har kjørt nærmere 40.000 løp(!!), vunnet 5546 av dem og er med det Norges mestvinnende kusk og trener gjennom alle tider. Han dominerte norsk travsport på 1980- og 1990-tallet både som kusk og trener, og er blant annet innehaver av en uslåelig rekord(?) på 18 strake banechampionater (20 totalt) ved landets hovedbane. Hans merittliste er det få som overgår, og ingen i Norge. Hele 14 Derbytriumfer som kusk (Sverige og Norge), 9 som trener og 13 ganger landschampion er helt utrolige tall. Sine største triumfer utenlands høstet han med Sugarcane Hanover som blant annet vant March of Dimes Trot på Garden State Park i USA og med det bidro til et av norsk travsportshistories stolteste øyeblikk. Eggen vant også EM for travkusker i 1996.

Gunnar Eggen hadde dessverre ikke mulighet til å være tilstede under prisutdelingen lørdag, men vi har laget en liten hyllest som avsluttes med en kort takketale fra mesteren selv her.