Meget gode hopper

19.09.2010
Artikkelbilde

Alle vinnerne av Hoppekriteriet og Hoppederby leverte sterke prestasjoner. Det startet med en sterk seier til H.M. Monocerus, før Stjernedrøm spurtet inn til seier. Disse to hoppene tok seg av hvert sitt Hoppekriterium. Eldsiri og Rita Sensation var de beste i Hoppederby.

H.M. Monocerus travet store deler av sitt løp utvendig for lederen. Likevel var hun sterk nok til å holde unna til seier. Det var en meget glad eier og trener, Geir Nordbotten, som entret sermoniplass.
- Jeg har gjort alt selv med denne hesten. Det å vinne Hoppekriteriet er en drøm. Jeg er utrolig glad, sa en jublende Geir Nordbotten.

Stjernedrøm fikk et flott løp av sin kusk Odd-Arne Sagholen. Han sikret seg ryggen til ledende Balder Stjerna. I siste sving fikk Stjernedrøm åpning. Hun spurtet på lette bein inn til seier.
- Det å vinne et klassisk løp er noe alle drømmer om. Stjernedrøm er utrolig speedig, og den ble avgjørende i dag, sa Odd-Arne Sagholen.

Eldsiri beviste at hun er den tøffeste i klassen i Hoppederby. Hun fikk en tøff sisterunde, men likevel klarte hun å koble grepet på slutten. Tangen Mari ble sliten fra tet.

Rita Sensation måtte også gå den tunge veien. Hun travet utvendig for ledende Sizzling. Hun koblet grepet, og nektet å gi slipp på sitt overtak.
- Det å komme til Norge og vinne et klassisk løp er stort. Hun var meget tapper i dag, sa Bjørn Goop.