- Min desidert beste sesong

02.09.2010
Artikkelbilde
Balder Stjerna og Morten M. Ottersen

Morten M. Ottersen er inne i sin desidert beste sesong som travtrener. Allerde nå har han passert karrierebeste. Sist søndag vant han Svensk Hoppekriterium med Balder Stjerna.
- Det er det største løpet jeg har vunnet og det var meget stort å passere mål som vinner, sier Morten M. Ottersen.

- Balder Stjerna har speeden som sin beste egenskap. Hun speeder under 1.20 på en kort distanse. Det er det ikke mange tre-årige kaldblodshopper som takler. I Hoppekriteriet fikk hun utnyttet speeden sin, sier en stolt Morten M. Ottersen.

- Hva skyldes denne framgangen?

- Jeg har trent like mye som tidligere, men jeg kjører nok ikke så fort som før. Materiellet har også mye å si. Jeg fikk byttet ut de gamle hestene og inn på stallen kom det inn flotte unghester. Jeg har også meget flinke folk i arbeid, som gjør en utrolig god jobb. I år har vi egentlig vært for mange i forhold til antallet hester. Det har resultert i at vi har god tid til hver enkelt hest. Dette har også resultert i at hestene har holdt seg friske. Det er kun en hest jeg har sprøytet i år, og det kom etter en operasjon. Jeg satser heller ikke på noen formtopper. Jeg mener det er bedre med en jevn og stabil form. Derfor starter mine hester så og si gjennom hele året, sier Morten M. Ottersen.

- Det er snart auksjon. Blir det noen handel?

- Jeg har allerede 5 åringer på stallen, men det er spesielt en hest jeg har veldig lyst på. Da blir prisen avgjørende, smiler Morten M. Ottersen lurt.

Tredobbelt i Svensk Hoppekriterium
De norske hestene gjorde det meget bra i det Svenske Kriteriet. Hågå Odin vant åpen klasse. I Hoppekriteriet vant Balder Stjerna foran Brenne Vinni og Lannem Siv.

Balder Stjerna eies av Tom Rune Bratlien fra Snertingdal. Oppdretter, trener og kusk er Morten M. Ottersen.

Både eieren av Hågå Odin og Balder Stjerna kommer fra Snertingdal. Et lite sted nord for Gjøvik.