NM i monté på Drammen Travbane

Skrevet av Richard Ekhaugen,  18.06.2010
Artikkelbilde

NM i monté: Årets norgesmester i monté skal kåres over to dager i Drammen. Tittelforsvarer Johanne Ulrica Øveraasen spår en tett kamp om gullet og må vente til lørdag med selv å ha seiersforhåpninger.

Fjorårets NM-gull var ikke Øveraasens første - allerede i første forsøk, i 2005, stakk den da 23 år gamle jenta av med medaljen av edleste valør. Etter en stygg ulykke da hun ble sparket i ansiktet av en hest i løpsbanen i august i fjor, har startene naturlig nok blitt færre. En seier på ni forsøk har Øveraasen bokført i 2010.

- Borgli favoritt
Forsvarer du NM-tittelen?
- Det ser veldig jevnt ut på forhånd, og dette kan bikke begge veier, innleder Øveraasen beskjedent.
Hvem holder du selv for å være favoritt til NM-tittelen?
- Hanne Borgli har mye rutine, det har alltid litt å si i slike sammenhenger. I tillegg er hun flink til å unngå bøter, og slikt kan være avgjørende. Hun er i mine øyne favoritten, men Renate Aarlie har trukket gode hester og også Siv Emilie Løvvold kan fort bli farlig.
Hva er din styrke som rytter?
- Jeg vet ikke om jeg har noen jeg, det der var vanskelig å svare på, smiler Øveraasen, fortsatt ikke veldig klar for å skryte av seg selv.
- Jeg har vel etter hvert fått bra rutine og dessuten er jeg alltid godt forberedt. Det går med noen timer til å studere programmet, forteller 28-åringen fra Åsmarka, som selv mener den beste sjansen denne helgen kommer på lørdag.

Seierssjansen
- Skal jeg ha en seierssjanse denne helgen må det være 8 Vir (V5-2) på lørdag. Han møter tøffere motstand nå enn på Bjerke sist og vil nok måtte gå fortere enn de 1.29,3 som han vant på da. Det er en hest som liker å gå fremover, og det kan vel hende vi blir slept fremover av 9 Ruskeli Jahn her. Jeg håper han går feilfritt, da bør han i hvert fall være på trippelen, mener Øveraasen.

Beskjeden start
Også ved NM-seieren i fjor startet 28-åringen beskjedent i sammendraget og fikk ikke en enkeltseier før på lørdag. Kan hun gjenta bedriften i år? Fredagens ritt er hun i hvert fall litt mer moderat i uttalelsene om.
- 9 Lizzi Pilot (2.løp) kunne være rask fra start fortalte Martha Lindstad, som har ridd hesten i det siste, men jeg får se det an når bilen slipper. Det er uansett en hest som skal ha ryggløp til oppløpet kommer til syne. Hun har gått mot hester med høyere grunnlag enn dette den siste tiden, og jeg blir ikke overrasket om hun henter seg en veldig fin premie. En plass tett oppunder trippelen er innen rekkevidde.
- 8 Mill Meucci (V5A-2) kjenner jeg lite til og må ta en prat om ham med trener Kjell Teigen. Det er en stor hest som ikke har startet på en stund, men var bra sist til en god tid på Bjerke.
- 2 A Tout A L'Heure (V5A-3) er rask fra start, men det er det tre andre hester som er her også, så det blir nok litt tempo innledningsvis. Jeg er interessert i å sitte foran, men ikke for en hver pris.  Line Gundersen, som har ridd hesten tidligere, mente at hun var litt bedre enn raden. A Tout A L'Heure er den jeg har mest forhåpninger til fredag, og jeg håper på en trippelplass, sier Johanne Ulrica Øveraasen.

- Snillest i klassen
Til slutt; fortell noe om de andre rytterne i NM som vi andre ikke vet om!
- He, he, jeg kan fortelle mye om dem som dere ikke vet om, gliser Øveraasen.
- Hanne Borgli er utrolig morsom, hun har fantastisk humor. Det samme kan sies om Liv Pedersen. Line Gundersen er bare god, hun er den snilleste i klassen.
Også i løpsbanen?
- Nei, der har hun klørne ute som alle andre, avslutter tittelforsvareren med et smil.