Maid For Tag bedekkes med From Above

03.06.2010
Artikkelbilde

Per-Arne Claussen har bestemt seg for å bedekke Maid For Tag med From Above.
- Meningen er å insiminere henne på fredag. Hvis alt går etter planen kommer vi til å kjøre med henne i sommer, sier Per-Arne Claussen.

Maid For Tag er en av de beste hoppene i verden. Hun har tjent 3.095.514 kroner og travet fantastiske 1.09,5a. Denne tiden er banerekord på The Meadowlands for hopper. Maid For Tag har startet 122 ganger og vunnet 22 av dem. Hoppa er nå 9 år gammel.

- Vi har lenge sagt at dette skulle være den siste sesongen. Hun plages veldig med brunst. Ca. hver 14 dag har hun brunst. Da spiser hun dårlig, pluss at hun blir veldig stiv. Vi håper at hun blir drektig på første forsøk, slik at vi kan kjøre med henne utover sommeren. Planen er at hun skal starte i Bergen allerede neste helg, sier Claussen.

- Hvorfor falt valget på From Above?

- Jeg har ikke greie på de forskjellige blodlinjene. Jeg har derfor forhørt meg med forskjellige eksperter. Førstevalget var Muscles Yankee, men vi har ikke lyst til å bruke frossensæd den første gangen. Nummer to var From Above. Han skal også ha veldig stor drektighet. From Above er far til blant annet Marshland.

- Hva husker du best fra Maid For Tag sin karriere?

- Det beste minnet er fra hennes seier i Stoeliten på Solvalla. Det var meget stort å være tilstede på Solvalla den dagen. Hennes løp på The Meadowlands, hvor hun satte banerekord er også stort, men jeg var ikke tilstede den dagen. Alt i alt har hun hatt en fantastisk karriere. Jeg tror heller ikke hun har vunnet sitt siste løp. Jeg håper hun gjør det så bra at hun stiller på startstreken i Forus Open, avslutter Per-Arne Claussen.