ÅPNINGSKJØRING PÅ SUNNMØRE TRAVPARK

Skrevet av kjellG,  22.06.2010
Artikkelbilde
Sunnmøre Travpark

Etter vel 10 års dugnads jobbing var det klart for åpningskjøring på Sunnmøre Travpark. Med

Travlagets leder Nils Kristensen sammen med travlagets medlemmer var det søndag 20. juni kl. 13.00 klart for banens første kjøring. 25 hester var innmeldt til åpningskjøringen og disse var fordelt på fire løp. 3 kaldblods og 1 varmblodsløp. Rundt 300 personer hadde funnet veien til Sunnmøre Travpark denne dag.

Det Norske Travselskap´s DU-utvalg hadde lagt sin årlige rundtur til Oppland og Møre, og sammen med forbundenes anleggskontakter var de også på plass for å hjelpe til med kjøringen.

 

Leder Nils Kristensen åpnet med å fortelle kort om arbeidet som hadde foregått i det 10 har de hadde arbeidet med ferdigstillelsen av banen, klubbhus og måltårn med kafeteria. Banen er 1000 meter og har samme profil som Biri Travbane. Banen er plassert slik at det er lite vind på stedet. Det er kort vei ned til Vatne sentrum hvor det bor ca. 9000. Banen ligger nær Ålesund.

Sunnmøre Travpark bør etter hvert kunne bli en Regionbane mellom Bergen Travpark og Leangen Travbane, hvor det kan kjøres toto løp. Møre og Romsdal er blant de bedre områder når det gjelder spill, og med sine 3 storbyer Ålesund (47.000), Molde (20.000), og Kristiansund (17.000) har dette distriktet stor potensial til å kunne utvikle hestepopulasjonen og øke antall medlemmer i alle lagene i Møre regionen. Leangen Travbane og Midt-Norge Travforbund må nå legge til rette for totokjøringer på Sunnmøre Travpark. Etter Kristensen var det Nestleder Atle Larsen i Det Norske Travselskap som overrekte gave fra travselskapet, og ønsket lykke til med den flotte travbanen. Deretter var det Leder i Midt-Norge Travforbund Bjørn Schei som delte ut gave fra forbundet. Travbanen er ved åpningen gjeldfri.

 

  

Den offisielle åpningen ble foretatt av ordfører i Haram Kommune Bjørn Sandnes (H) som klippet flaggsnoren kl. 13.00., og ønsket Sunnmøre Travlag lykke til med travparken. Han synes det var flott at travbanen nå ligger i Haram kommune, og sa at dette var er flott til bud til alle hesteinteresserte i distriktet.

 

Kjøringen var en lokalkjøring med pengepremier.

Resultatlister fra løpene....les her.

 

Åpningsløp med DNT-pokal for 4 årig kaldblods og eldre 2100 m. Premieskala 50.

Løpet hadde 6 innmeldte hester, og vinner ble Min Ettan tilhørende Ivar Os og kjørt av Ivar Os fra Nordfjordeid.

 

I løp 2 kaldblodsløp DNT´s 3-årspokal 2100 m var Ola Skrugstad fra Dovre og Lannem Siv en sikker vinner. Hoppa ble kusket av Arve Sjoner.

 

Løp 3 kaldblods 4-årig og eldre var etteranmeldte Hafell Best fra 2180 m den beste. Hesten er eiet av Elisabeth og Jan Kvalen fra Vinstra og kusket av Torstein Hatlelid.

 

 

Løp 4 var dagens eneste varmblods løp med 8 hester til start. Her var det Full Tome Job tilhørende Stig-Ove og Stine Snøsen, og med Stg-Ove som kusk, som tok seieren.

 

 

Alle hester satt banerekorder, alle vinnere fikk dekken fra Felleskjøpet.

Med god deltagelse fra DU-utvalget og DNT anleggskontakter og DNT ansatte ble løpsavviklingen gjennomført på en rask og fin måte.

Dommertårn

Travbanen

 

Klubbhus

Publikumsplassen

Dommertårn og kafeteria