Klassiske oppgjør og jackpot

22.01.2010
Artikkelbilde
Tor Wollebæk jager sin første Jacob Meyer pokal på Bjerke Travbane lørdag.

Jacob Meyers pokalløp og H.M. Kongens pokalløp står på programmet lørdag. I tillegg er det dobbel jackpot i V75-spillet. Alt ligger til rette for en travdag for historiebøkene.

Lørdagens hovedoppslag er to av landets mest tradisjonsrike kaldblodsoppgjør. ”Kongepokalen” for våre beste 4-årige hester og Jacob Meyers pokalløp for eliten.

Jacob Meyers pokalløp er kjørt siden 1896, med få unntak på grunn av at løpsbanen (isen) ikke var trygg. Bjerke Travbane har vært fast arena siden åpningen i 1928. Det spesielle med ”Meyer’n” er at den kun kan vinnes én gang. Atom Vinter, Bork Rigel, Spikeld, Jærvsøfaks, Moe Odin, Moe Brage og Tangen Scott har klart det før. I år er det kanskje Åsajervens tur? Han ble nummer to bak Tangen Scott i fjor og er nok lysten på seier i år. Kusken, Tor Wollebæk, er garantert lysten på å vinne Jacob Meyers pokalløp. Han var vunnet det aller mest av storløp, men Jacob Meyer har han aldri vunnet. Dette er et løp Tor Wollebæk setter meget høyt. Han vil gjøre sitt ytterste for å vinne i år. Åsajerven er nominert til ”Årets Hest” under gallamiddag på Oslo Kongressenter senere på kvelden. Vi sender lykkeønskninger til kretsen rundt Åsajerven foran lørdagens løp og utdeling.

En annen som er nominert til ”Årets hest” er Bork Odin, som innledet fjoråret med seier i nettopp H.M. Kongens pokalløp. En seier som skulle vise seg å bli starten på en fantastisk sesong, der han toppet det hele med seier i VG Norsk Travderby og blant annet to norgesrekorder.
De første årene ble også dette løpet kjørt på is, men siden landets hovedarena åpnet portene har H.M. Kongens pokalløp hatt sitt ”hjem” på Bjerke. I årets utgave stiller tre av de fire fremste fra fjorårets Kriterium til start. Både Horgen Tore, Lom Pilen og Norheim Faksen årsdebuterer og er sultne på Kongepokalen.

Etter en lang kuldeperiode over Østlandet er det nå langt mer ”normale” forhold. Det er godt med snø og vinterlige forhold i hovedstaden. Alt ligger til rette for en historisk dag på Bjerkebanen.For andre gang på fire dager handler det om V75. Lørdag frister vi med dobbel jackpot. Det ble ingen utbetaling for fem riktige på Forus forrige lørdag og heller ikke på Bjerke onsdag, dermed kan vi lokke med 5 865 592 kroner ekstra i syverpotten.

Se fram mot ”vinterens vakreste eventyr” på Bjerkebanen.

Startlisten finner du her.