DNTs Vårserie 2010

16.01.2010
Artikkelbilde

DNTs Vårserie for varmblodshester er klar. Den første kvalifiseringen går av stabelen på Bjerke Travbane onsdag 24. februar. Finalen kjøres på Biri Travbane den 1. mai.

DNTs Vårserie 2010

 

Terminliste

Varmblodshester

Kvalifiseringer:          Bjerke                        onsdag 24. februar

                                   Forus                         lørdag 6. mars

                                   Momarken                 søndag 21. mars

                                   Jarlsberg                   fredag 16. april

Finale                         Biri                             lørdag 1. mai

 

Kaldblodshester

Finale                         Biri                             lørdag 1. mai

 

Regelverk - varmblods

Alle løpene kjøres over 2100 meter med autostart. Det er mørk sportrekning i alle løpene. Dersom det meldes mer enn 12 hester i et av kvalifiseringsløpene er det avvisning etter poeng(fortrinnsregel gjelder ikke). Alle kvalifiseringsløp kjøres med en førstepremie på 30.000 kroner. Finalen går med førstepremie på 100.000 kroner. Startberettiget er hester som har opprettholdt sin innmeldingsberettigelse i minst et av klasseløpene.

 

De tolv hestene med flest startpoeng fra kvalifiseringsløpene har startplikt i finalen. Dersom to eller flere hester har samlet likt antall poeng i kvalifiseringsløpene legges øvrige startpoeng til grunn for innbyrdes rangering. Dersom kvalifisert hest sykmeldes før starterklæring erstattes den med reserver fra liste lagd etter kvalifiseringsløpene. Hester som opprinnelig ikke var kvalifisert for finale har ikke startplikt i finalen.

 

Regelverk - kaldblods

Det kjøres kun finale. Den kjøres over 2100 meter med likestart med en førstepremie på 100.000 kroner. Det er mørk sportrekning. Dersom det meldes mer enn 12 hester i finalen er det avvisning etter poeng(fortrinnsregel gjelder ikke). Startberettiget er hester som har opprettholdt sin innmeldingsberettigelse i minst et av klasseløpene.