Til alle travvenner!

Skrevet av Merete Johansen,  21.12.2010
Artikkelbilde

Vi nærmer oss julehøytiden med stormskritt, et nytt år står for døren, med nye utfordringer og nye muligheter.

2010 har vært et berg- og dalbane år. Styret har vært svært tydelige og ambisiøse i sine mål og vi har til nå, dessverre, ikke oppnådd alle de resultater vi har ønsket for organisasjonen. Vi er svært opptatt av å lykkes og et prosjekt som Folkehesten skal være garantert suksess og vi gleder oss til å lansere prosjektet i 2011.

Sportslig sett har 2010 gitt oss håp for fremtiden. Først og fremst gjennom Muscles Wiking B.R., som har vist seg som en norskfødt hest med kvaliteter som kan gjøre han til en internasjonal stjerne. Det absolutte høydepunktet i en flott sesong var seieren i Europamesterskapet for 3-åringer på Solvalla i august. 5-årige Yarrah Boko har også vist at han har stoff i seg til å bli en internasjonal stjerne. 2-årsløpet på Bjerke under klasseløpshelga med Viking Spirit i spissen viste også at vi har flere spennende ungdommer på gang. Blant kaldblodshestene har vi også opplevd store fremtidsløfter. Mens Dotterud Teddy har dominert blant 3-åringene, rager Norheim Faksens imponerende Derbydobbel høyt blant 4-åringene. Selv om Hallsta Lotus stakk av med seieren i Nordisk Elitkamp, har blant annet hester som Mørtvedt Jerkeld, Åsajerven, Neslands Loke, Feseth Lynet og Moe Brage vist at vi har en bedre bredde enn på lenge blant de beste kaldblodshestene. Nyvinningen Klasseløpshelgen med samling av våre klassiske storløp, Derby og Kriteriet på en helg - krydret med auksjon, faglig innhold og sosiale møteplasser, var en stor suksess som er kommet for å bli.

Det tar tid å bygge kvalitet og skape optimisme - det krever langsiktighet og forutsigbarhet. Igjennom varmblodspakken ønsker vi å stimulere til økt kvalitet og flere norskfødte varmblodshester og i gjennom kaldblodspakken har vi et ønske om å gjøre det mer attraktivt å være kaldblods hesteeier.

En viktig brikke i travsportsnæringen som nå må få full fokus, er den nye hesteeieren. Vi mangler i dag kjøpere til de gode hestene som produseres - det må være attraktivt å være travhesteier.

Styret i Det Norske Travselskap vil med dette ønske dere alle en riktig god jul og et godt og positivt Travsportsår i 2011!

Det Norske Travselskap
Merete Johansen
styreleder