Avlskurs på nett

Skrevet av Kari Hustad,  03.12.2010
Artikkelbilde

Den svenske organisasjonen, Hästnäringens Nationella Stiftelse, presenter nå et nytt avlskurs for oppdrettere av alle hesteraser. Kurset er nettbasert, og gir deg grunnleggende kunnskaper om oppdrett av hest.

HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse) har fått 2 millioner svenske kroner av den svenske regjeringen til prosjekt som skal fremme utviklingen av svensk hesteavl, og nettkurset er finanisert via disse midlene. Kurset er utviklet i nært samarbeid med de svenske avlsorganisasjonene. Det er fullt mulig for norske hestefolk å ta kurset dersom man er komfortabel med å lese svensk. 
Jorunn Ballangrud arbeider på avlsavdelingen ved NHS, er utdannet sivilagronom og selv aktiv oppdretter. Hun har gått gjennom kurset og har følgende kommentarer: 

- Dette er et nyttig kurs for deg som vil sette føll på hoppa di for første gang, eller som en oppfriskning for deg som har litt erfaring som oppdretter. Det er et bildespill og noen sider tekst til hvert kapitel. Det er også en test for hvert kapitel, denne kan du gjennomføre og få den rettet hvor mange ganger du vil. Kurset er beregnet å ta 8 timer, men du kan bruke kortere eller lengre tid om du ønsker det. Etter kurset kan du ta en eksamen og få et bevis på gjennomført kurs.

Du finner kurset her
Før 1.januar koster kurset 200 SEK, etterpå stiger prisen til 400 SEK.