Videregående skole søker travhester

24.08.2010
Artikkelbilde

Øksnevad videregående skole i Klepp på Jæren søker travhester til bruk i undervisningen. Skolen har de siste årene satset friskt på hest og er i ferd med å bygge opp en flott avdeling for hesteinteressert ungdom.  Nærmere 100 elever vil i år få undervisning på hest ved skolen. 

Skolen har svært gode fasiliteter for undervisning. En av landets flotteste kjøre- og ridehaller. Distriktets beste utendørs treningsforhold for hest med kjøre og ridestier, utendørs ridebane, rundpadoc. Skolen er i ferd med å sluttføre nytt rettstrekk for intervalltrening. Vi har et godt samarbeid med hestenæringen rundt oss. Førstkommende lørdag arrangeres landsutstilling for hopper på skolen.  

På grunn av store investeringer i anlegg de siste årene har skolen små midler til å anskaffe oss gode lærehester. Nå forsøker vi oss på om det kan være noen ”snille” onkler som  kan tenke seg å forære noen travhester med god helse til skolen.  Skolen jakter på solide voksne hester, varm eller kaldblod, fortrinnsvis vallaker som ikke lenger forsvarer utgiftene til å stå i profesjonell trening men som med godt stell og mye utegang kan starte noen løp i skolens navn og gi elever gode kjøreopplevelser.  Blant lærekreftene finnes blant annet veterinær og equiterapeut. Skolen satser på kjøring (trav), ridning og bruk av hest i terapiarbeid og arbeidstrening for elever med tilrettelagte behov. De siste åren har skolen utdannet 4 lærlinger. De har gått i lære ved skolen og har fått fagbrev i hestfaget. Flere av eleven ved skolen går ut som lærlinger i hestenæringen i distriktet, sier avdelingsleder Kjell Øystein Håkonsen ved skolen.  Se linken. http://www.oksnevad.vgs.no/