For en hest og for en prestasjon!

19.08.2010
Artikkelbilde
Muscles Wiking B.R. og Bjørn Goop

Muscles Wiking B.R.'s prestasjon under EM for 3 åringer var en av de største oppturene for norsk opprett på veldig lenge. Å vinne et så prestisjetungt løp så enkelt og så klart er intet mindre enn imponerende. DNT-styret sender de varmeste gratulasjoner til oppdretter Bjørn Rishaug, eier Johnny Sørgård, trener Olle Goop og kusk Björn Goop.

– Vi håper dette er til inspirasjon for andre, både nye og eksisterende hesteeiere og trenere både i Norge og utlandet, for å satse på norskfødte unghester. Det vil bli mer og mer fokus på at det skal lønne seg å satse på norskfødte hester framover. Vi vedtok en varmblodspakke i 2009 som bedrer inntjeningspotensialet for norske unghester betydelig, og som også bl.a. gir oppdretter Bjørn Rishaug 20% av alt Muscles Wiking B.R. tjener. Målet med varmblodspakken er å heve kvaliteten på norsk avlsmateriell på varmblodssiden slik at vi skal kunne nå de internasjonale målene som settes for varmblodshester i årene som kommer. I tillegg jobbes det nå med en kaldblodspakke og ikke minst samler vi sammen innspill fra "Fokus på avl"-turneen. Styret har et sterkt ønske om at vi skal lykkes – således var prestasjonen i går en skikkelig ”stå-pels opplevelse”.
 
Årets auksjon nærmer seg og et rekordstort antall norskfødte hester tilbys, både i antall og kvalitet. Vi oppfordrer alle til å se mulighetene og benytte anledningen til å være med på utviklingen av norskfødte hester, både varm og kald.

På vegne av styret
Merete Johansen