Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad


Gimmas råe V75 tips :

La meg først ta litt om siste løpsdag søndag 4.april.  I blæst og uvær herjet først og fremst Jomar Blekkan med 4 seire deriblant min råe banker Alltid Ø. K. Når du så oppvarmingen hans gikk du med engang bort fra å bruke han sombanker. Dette kunne ikke gå . Men i løpet fikk Jomar hesten på bedre tanker, skjønt 2korte galopper . Arkan, Borea Del Cicero, og fighterinnen Alonso Del Sol sørger for resten av seirene til Jomar . Det ser ut som Jomar har forberedt seg meget godt innenfor denne sesongen . Dette kunne ikke gå . 

Øvrige gode vinnere var Ådne Odin etter ett taktisk godt opplegg , Kobra Kahn, The Last Ticket, Tinas Solan , Jacmine B. R. og Jerven Junior var gode vinnere . En annen hest som forrige gang fikk ett tungt løp i dødens Ivana B. R., feilet fra start , men du verden for en opphenting hoppa leverte . Obs neste gang .

Det blir ingen Trav Galla i år , men Leangen har nominert og kåret sine vinnere i de forskjellige klasser . Det som forundrer en stor del av publikum er at årets beste kusk er Jomar Blekkan og ikke ett ord om fjorårets suverene champion Dag Sveinung Dalen ? 

Hva har skjedd ? Dalen ble jo champion og det med overlegen margin . Som sagt mange har spurt og æ har ikke noe godt svar.Det er godt mulig det finnes en god forklaring på dette fra Juryens side . Så vi får bare vente på svar .

Så tips V75      Kr. 24-  /  kr. 588-

1:   5-11- / 2-10-12-13-15

2:   2- / 5-6-7-11-12-13

3:   4-Donato Frecel

4:   3-Juliana Rags

5:   2-3-6-9 / 10-11-14-15

6:   1-2-6 

7:   6-Torben

Æ fant ut at ved å bruke 3 bankere så kunne æ gi dokker bredere dekning i de vanskelige løpene . Det vil si æ synes alle løpene i dag sjer trixy ut . Til tross for dette viser rankingen på  det som er spilt så langt at det er klare favoritter i hvert løp . Men at noen av disse vil tape gir æ herved en garanti for . Hva en slik garanti inneholder ? Tja at æ si det .

3:  4-Donato Frecel . Hvorfor ? Jo æ synes at denne hesten og treneren inngir tillit med sine uttalelser om sjansen til hesten . Anders Lundstrøm Wolden er en fersk trener med meget gode resultater og på mæ virker denne hesten god nok til å bære ett bankerforslag. Motstandere finnes i fleng og æ nevne bare 11-Way To Go, 6-R. M. G. Dancing Queen og 10-Princes Of My Heart .

4:   Æ falt ned på 3-Julia Rags her . Innsatsen sist var så der med kanskje litt for optimistisk satsning av Noralf underveis . Her er det sprint og æ trur hoppa kommer lettere til tet , og da vil mye være gjort . 6-R. M. G. Lady In Red fremstår som den absolutte fremste utfordreren her . Og 4-Mega Classic og 5-F. X. Fragola må voktes . Sistnevnte virker å være for oppadgående .

7:   5-Torben virker som en type som vinner ofte . Han vinner ca. halvparten av alle løp han starter i . Men dette løpet er blitt ett løp som så og si alle kan vinne så æ sier som "Micke" i TV4 "spela Spik i løp hvor alle kan vinna ". 

1:   I dette løpet har æ god tru på 11-Storng Case . Han er sterk og går alltid til mål . Noen som rensker litt er 10-Take It Easy , 12-Chanti Premium og 13- Ninepoints Lover . 15-The Last Ticket trur æ får det strevsomt fra det lange tillegget .

2:   Fagpressen , programmet og den såkalte ekspertisen har ståltro på 2-Kong C. K., men nettopp derfor skal dokker gardere en så stor favoritt . Eier og trener mener at hesten har en 2 til 3 sekunder bedre tid inne , men æ gardere .  7-Jan Livar liker best sprint , men sist så vi at han holdt 2050 meter av distansen og fart har han i massevis . 12-Il Jerven og Arve Sjoner har ett godt samarbeids klima sammen og er hesten frisk og fit for fight så sjå opp . Garder så du kjenner det helt inn i hjerterota .

5:   Her kjem 15-Nordli Alma ut og årsdebuterer . Spennende . Kapasiteten hennes kjenner vi, men æ,e redd for at 60 meter tillegg første gangen ut blir i drøyeste laget . Og Blekkan sjøl annonserer å prøve å gi a ett pent løp i rygger . Min favoritt i løpet blir 2-S. K. ´S Nordstjerne . 9-Borkmira følger deretter . 10-Smedtulla er også en dame æ vil følge med . Ka si du ? Følge æ med alle damer ? Kan være det ,( men det blir ikke din business i alle fall .) Hmm. Kanskje litt vell tøff i kanten den der da . 11-Myr Tøtta og Hopen må også følges . Likeså 14-Villmira selvfølgelig .

6:   1-Vitro Diablo er en av de største favorittene på denne løpsdagen og sammen med 2-Lady Ann virker det som i alle fall en av se når målsnøret først . Men æ har fått sterk tro for 6-L. J. `S Musclemadness etterhvert og hvorfor ikke 7-Amarone ?

Æ synes det er godt gjort og få til så varierte og flotte spilleløp som det har blitt til denne omgangen . Dokker vet jo att blir nostalgisk fra tid til annen. Ja kanskje veldig ofte. Æ har en historie på lur om en travfest, men den må dessverre vente enda en runde til .

Ett program som æ følger så godt æ kan er lørdagssendingene til RD . Sjøl har æ ikke RD men Nettavisa sender RD på lørdager . At man alltid har like god nytte og like god forhåndsinformasjon hver gang har man ikke . Derfor er det hver gang Asbjørn Mehla gjester studio en høytidsstund. Fra Mehla kommer det mye vettug og "rett på stålet " informasjon . Herlig . I tillegg så sitter det skråsikre eksperter på forhånd (som de må være ) og uttaler seg i øst og vest . At de som mange av oss andre tar styggelig feil noen ganger er så sikkert som banken . Men som æ alltid har sagt : Stol kun på dæ sjøl , og ikke legg skylda for tapte slag på andre .

Gimma

"Forhåndsexpert"

Gimmas råe søndag 4. april 21 :

I dag hadde æ opprinnelig tenkt å fortelle en historie fra de meget gamle dager da «gammel restauranten « eksisterte . Det var opprinnelig en bygning fra Gamle Skansen restaurant. Der ble det arrangert travfester og der gikk det ofte hardt for seg . Men som sagt den historien må æ la vente til en senere epistel.

I dag langfredag reiste Kristine, Inger , Erik og æ til Arena Midt Norge i Orkland Kommune . Erik og æ var svært nysgjerrig på korr langt det var kommet med det nye travanlegget for Midt Norge . All right det var så vidt påbegynt men det viste at det var full aktivitet der med anleggsmaskiner og graving nesten over alt . Den nye innkjøringen kommer med engang du har kjørt inn i rundkjøringen ved bensinstasjon og satt kursen mot den gamle innkjøringen til Tråvparken . Og den nye banen på 1100 meters lengde var «stukket» opp og kommer adskillig lengre mot nord enn hva æ tenkt mæ . Dokker som har vært inne på hjemmesida til Leangen har også sett hvordan det nye anlegget vil se ut når det står ferdig engang til neste vår .Skal vi tippe mai ?
Deretter kjørte vi inn på Tråvparken korr æ traff nån heste damer og kailla , deriblant Inge Melby som var ett levende leksikon og kunne fortelle mye om fremtiden for det nye hovedanlegget for trav i Midt Norge .

Inge Melby sammen med Arve Sjoner og flere unge trenere og kusker stormer frem og gjør det stadig vekk bedre og bedre resultatmessig i løpsbanen . Er det noe vi trenger så er det rekruttering til vår kjære sport .

Æ var kjempeglad for at vi tok denne turen og med selvsyn så at no skjer det ting med Arena Midt Norge . Æ gler mæ t å sjå åpningen neste år .

Vi må tippe t no søndagen å, men 1. løp kl. 1920 og siste løp nærmere midnatt fører til at æ nok har tatt kvelden før løpene er slutt .

V65 tips.   Lite spill. kr. 48-      /.  kr.  960-
1:   2-Vill Jerven / 4-5
2:   9-10 / 7-8
3:   1-3-7-9-10
4:   2-Alltid Ø. K.
5:   1-2-5-6
6:   10-Borea Del Circeo /  3-8-9

V4-1 /V5-4:   4-5
V4-2 /V5-5:   6-The Last Ticket
V4-3:   4-6-8
V4-4:   1-3-4

Dagens sikreste vinner er 6-The Last Ticket .
Dagens råe banker er 2-Alltid Ø. K.
Hester på tur til å «smelle» er :  9-SiriKit , 1-IvanaB. R., såfremt hun slipper å gå i dødens . 1- Alsaker Tyra .

Gimma
«Snorksnorkzzzzzzgodnatt «