Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas råe mandag 13.01.20.

Æ e nødt t å nevn det . Uansett ka du sier . Æ bomma bare på Arkan sist . Men bak Arkan kom tanken om Sæter Fia først . Men æ innrømme at æ bomma på sekser`n .
Men æ tørka nok fliret av mange kritikere , og det gjor at æ fikk en av mine beste netter når det gjelder søvn natt til tirsdag 7.ds.
Men som dokker vet så er det jo ikke enkelt å gjenta en suksess på bestilling . Det skal æ prøv på no .

V65 vurderinger.

 1: 8- Marino DV er beste hesten . Men sist var han ikke helt på topp. Han er snart fra start, men farten får han først opp når det har gått 50 meter . Men klar favoritt er han .
Grunnlag fra 280 tusen til 4 millioner i likestart høres guffent ut , men her er det mye hummer og kanari ute å går . Hester som kanskje er over toppen, hester som skifter miljø . I det hele tatt mye å ta hensyn til .
Vurderes : 1-Place Your Bet, 3-Balder Halbak , 5-Robin GT og 9-Synjo Star .

2: Min første banker kommer her .
8-Storm Teddy er helt enerådende her . Men hesten hadde litt ussel form i sine siste starter. Han la av på slutten av løpene . Såfremt Arve Sjoner har fått orden på hesten og formen så vinner Teddy`n .
5-Aas Balder i mot .

3: 6-Juliana Rags vant på 19 tallet på Leangen . Så snart hun måtte ned 2 sekunder på Bjerke ble det vanskeligere , selv om hun der fikk ett litt urolig løp . Her blir hun klar favoritt . Selv i ett lite felt er tillegg alltid vanskelig . 3-Alcatraz blir verst i mot . Obs for 4-Brilliant Star .

4: 1-Fjell Reven blir min klare favoritt . Helt alene på strek kan han dirigere løpet .
9-Bleke Silver gjorde et godt comeback 16.12., og kan hente 40 meter .
4-S. K.`S Nordstjerne og 5-Ulvengutten kan blande seg inn .

5: 2-Jan Livar fikk press i flere omganger sist og kom uplassert i mål . Denne gangen er distansen ett pluss for han og han kan holde helt inn. Men æ garderer . Først og fremst med 8-Alsaker Viking . Hvorfor ? Så du hvordan Dalen holdt på mellom oppvarming og start ? Snudde han rett og vrangveien i volten . Dro ut fra start i ett voldsomt tempo som Vikingen svarte på med galopp . Tok han opp med engang , voltet hit og dit på nytt. Kjørte til igjen, og denne gangen hadde Vikingen forstått. Gikk som ei klokke fra start . Han ble nr. 5 Denne gangen står han smørfint inne i løpet og æ trur han kan vinne . Om Solhus gjør det samme som Dalen ? Det kan itj æ svar på , men æ trur Vikingen har fått med seg lærlingen fra Dalen . OBS ! 7-Faste Vilje står fint inne . På sin beste distanse . Kan gå . Har kanskje litt dårlig vilje .

6:   Banker nr. 2 kommer her . 6-My Name Is Prince er klassen over sine konkurrenter . Han vinner . Hardest i mot blir 10-Acers Fantasy og 3-Giggs B. R.

V65 tips:            kr. 36-  /  kr. 525-

1:   3-5-8 / 1-9

2:   8-Storm Teddy

3:   3-4-6

4:   1-Flell Reven / 4-5-7-9

5:   2-7-8-12 /  5-9-10

6:   6-My Name Is Prince

På denne årstia er det alltid , og æ sier alltid dårligere innmelding enn det som er vanlig resten av året . Noe av forklaringen ligger i V75 omgangen 25. januar . Dette forklarer æ hvert år. Meld og ta de løpene du får. "I drink a little bottle of beer in the taver'n" Merle Haggard . Atter en av de gamle gutta som måtte hive inn ankeret i fjor . Koffor e dokker så redd for å melde til første dagen i Januar ? Kan det være fotsopp . For lenge i blaute støvla . For mye brun ost ? Ok, det var itj nå artig æ skjønne det , men mitt poeng er at det må da værra det samme når kontoen har en sjanse for å fylles opp . Og det skal dokker vit dokker som har meldt hester i dag. De e betterdø de klokeste  hestfolket som finnes . "Daddy's Gone To Knoxville" med Mark Knopfler setter meg i godt humør på en dag som har stått i sorgens tegn for en av min gode kompiser fra æ var tenåring og opp til i dag .  Å følge noen av sine kjære til det siste hvilsted er meget sorgfullt og tungt . Men denne familien har styrken til å klare det flott .

OK, neste kjøring er V75 Kom igjen no da Østlendinger , Bergensrer, Nordleninger, bakkatellinger, alldokkerbakhesjan . Kom frem og vis dokker .

Gi Leangen en kjempe V75 så skal æ spille t dokker "Come On If You're Coming" med Reidar Larsen . Har du noen gang dansa t den ? Æ garantere dæ svettringa under arman . Så du programmet om Country musikkens historie med Hank Willams ? Lytt på "Hey Good Lookin'"

Æ ha toilla mæ helt bort . Ha det med Conway Twitty "What Am I Living For"

Gimma

"Vilduværravennenmin?"

P.s,   Friserdama mi liker Elvis Presley . Æ holdt på og dett av stolen .     "Funny Its Time Slips Away " Itj spør om det engang . Kæm som søng .                                                                               D.s

 

il