Arngrims tips

Skrevet av Arngrim Søpstad

Gimmas råe mandag 03.08.20.

V65 tips. Kr. 200- / kr. 400-
1: 2-4-5-6-9
2: 2-3-6-7-8
3: 1-2-4-8
4: 6-Vestpol Lodin
5: 3-8- / 1-9
6: 2-C. Brillianto

Her kommer mine 2 bankere , hvorav den ene blir dagens folkebanker 2-C. Brillianto i siste avdeling . Min første banker vil nok føre til høylytte diskusjoner om hvorvidt æ atter er ute for å føre dere på villspor .
Men nei da kjære trofaste leser av denne spalte, du kan trygt stole på mine edruelige kommentarer (enn så lenge ) og at de er gitt i aller beste overbevisning og tro på egen ufeilbarlighet .

Banker i avdeling 4 blir 6-Vestpol Lodin . Vestpol Lo din har tatt store skritt i år og blitt stødig . Hesten er i tillegg rask fra start og speedy og lettplassert . Det eneste minus kan være 4.sporet . Men kall han gjerne en sjanse banker .
Der fikk du nå og lukte på «din gode holder .» Det siste er ett gammelt indianer uttrykk som ble til under den store innbyrdeskrigen i Amerika når Sitting Bull skulle innta fortet til General George Custer . Da ble han kalt «den gode holder» som klarte å holde fortet inntakt .

Nå lært du nå nytt i dag å .

1: Kurt Hella har levert tipsene til TGN denne gangen og han holder 4-Helle Spik som favoritt . Det tørr ikke æ . Sist æ hadde n’ som banker i Monte vant han . Men foran vogn blir det noe helt annet . Med hester utenfor seg og 20 meter tillegg lukter det galopp fra start . Min favoritt blir 2-Storm Teddy . Selv om han har en «uggen» rad så tror æ at han holder unna her . 5-Lukas Rauen er en vanskelig , men kapabel herremann . Han sliter nok med noen helseproblemer , men Frode Isdahl har pleid å få ham i orden . Nå er det en måned siden siste start og kommer han tilbake «i fit shape»- ( er dansk og betyr godt fleskehold )så kan han meget godt vinne her . 9-Rofstad Odin ser æ at Bjørn Garberg har store forhåpninger til denne gangen . Men alvorlig talt godt folk . Han har til gode og overbevise etter kasterasjonen . Min menig .

2: Her kommer det en riktig nøtt . Hvem som helst av de 12 deltagerne kan vinne . Men æ må velge noen og da falt valget på 2-Mojo’s Il Mino , foran 3-S. K. ‘S Andova Pride, og 8-Admirals Club . Deretter kommer det ett sterkt skryterop fra stall Tor Arne Eggen om at han tror 7-Jazmine B. R.  vinner direkte . Sånn skal det være Tor Arne . Stikk frem haka så langt at om det regner og du åpner munnen må du bare svelge unna .

3: 2-R. M. G. Lady In Red har kommet hjem . Hun er tilbake på stallen til Eggen/Landsem og du skal ikke se bort fra at det var hjemlengselen som gjorde at hun ikke presterte helt på topp . Æ prøve a som førstevalget . Boye Ølstøren opp bak 1-Vacation Queen er spennende . Hun er ikke den som har fått de snilleste løpene alltid.
Æ tar med 8-Synjo Danseuse , men 20 meter tillegg på hester som er nesten like god er aldri enkelt .

5: I den billigste varianten tar æ med bare 3-Møre Bella og 8-Gikling Leodin . Fordelen for sistnevnte er distansen og tilsvarende bakdel for Bella . Men hun er en tøff dame som ikke gir seg uten sverdslag . I det store forslaget tar æ med 1-Komnes Nor og 9-Kringlers Balder . 2 absolutte kompetente motstandere . 

Æ må tra med en solskinnshistorie fra siste løpsdag . Min kjære kompis Erik kjøpt sæ en ferdig bong og fikk 2 bankere tilslutt i avd. 5 og 6. No har det sæ slik at Erik har en egen leilighet i ett bofelleskap og der må mann være inne i rett tid om kvelden bl.a. pga mat , kveldsstell og at nattevakten kommer kl . 2230
Derfor ser Erik 4 løp pr.kveld når løpene starter kl. 1855
Erik hadde med både Moonrise , Jatsy , og Gjerv Prinsessa . Men så måtte han ta kvelden . I de 2 siste løpene hadde han banker på henholdsvis C. Brillianto og Looking Sharp. Når æ kom hjem ringt telefonen med en opprørt Erik i andre enden «Are, æ vann .» Han kaller mæ Are . Æ skjønne det godt. Arngrim da gitt ett gammel norsk navn som var moderne i «OL-Polsa» tia rundt 12-1300 tallet .
«Vann du ? « sa æ . Ååh, jaggu dro’n inn 4600 kroner på en ferdigbong . En liten nedtur for eksperten selvfølgelig. Men du verdens min så artig for Erik .

Prestasjoner sist :
*** Crackajack
**. Ådne Odin
*. C. Brillianto. - Looking Sharp

Ka synes du om RBK ? Ja da dem vant sist mot Viking , men spelet da gitt . Dem spring og sparke Football . Det er mindre med fin spellet . Åsså følg med hver gang en speller skal ta ett frispark, en corner e.l. , så løfter spilleren den ene handa . Koffor ? Dvs. Helland løfte begge .
Det er forska på dette på Idrettshøyskolen og det viser seg det er en gammel tradisjon helt fra bronselaget i OL i Berlin i 1936 . Tyskeran som norskan slo i bronsefinalen rakte opp handa t nazihilsen kver gang de tok ett frispark.
Plutselig gjorde en av de norske spillerne det samme, ikke som en Nazi hilsen, men mere for å tilkalle medspillernes oppmerksomhet . Det viste seg at den ene bukseselen hadde røket ned av skuldra . Ja dem brukte bukseseler på shortsen den gang. Den gikk ett stykke nedenfor knærne og derfor holdt buksa på å falle av Kvammen . Isaksen sprang lynkjapt ute på sidelinja og hentet en sikkerhetsnål . Først da fikk Kvammen buksa til å sitte på slik at norsk frispark kunne tas .
Deretter har alle norske spillere holdt handa i være ved frispark for å hedre Bronsjelaget fra 1936
En meget pen tradisjon vil æ si .
Det e sant . Helt sant . Sjå etter i Norsk Sportsleksikon årgang 1938

Gimma
«AsbjørnsenogMoe»